annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KJENT: Guttene på broen er et av Kjell Aukrusts mest kjente malerier. Nå vil Aukrustsenteret vite mer om hans tidligere malerier.

Aukrustsenteret ønsker å vite mer om Kjell Aukrusts malerier fra 1940-åra og vil gjerne komme i kontakt med personer som har Aukrustmalerier fra denne perioden.

– Aukrustsenteret arbeider med å få en oversikt over Kjell Aukrusts malerier fra hans tidlige karriere, sier daglig leder Gunn S. Hvamstad.

Malte fra regionen

– Vi kjenner godt til hans arbeider fra senere år, men han malte mye fra regionen vår og i Nord-Gudbrandsdalen i 1940-åra som er mindre kjent. Somrene 1941 og 1942 oppholdt han seg på Røros og malte sammen med Anders Krigsvold og flere, og i 1942 deltok han på sin første maleriutstilling i Sangerhuset på Røros, forteller Hvamstad videre.
  I tillegg til Nord-Østerdalen og Røros oppholdt han seg også i Lom og Bøverdalen.

Høstutstillingen i 1945

I 1945 debuterte Kjell Aukrust som maler på Statens Høstutstilling med bildet Barna i skogen, som nå henger i den faste utstillinga til Aukrustsenteret.
  Senere ble det tegning og etter hvert skriving som ble hans hovedbeskjeftigelse i mange år til han igjen begynte å male for fullt på 1980-tallet.
  – Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har bilder som er malt av Kjell Aukrust i 1940- åra og som ønsker å dele sin kunnskap om bildene med oss. Det er viktig for å kunne dokumentere Kjell Aukrusts mangfoldige virksomhet. Aukrustsenteret ønsker også å låne inn bilder fra denne perioden til ei utstilling til sommeren, sier Aukrustsenterets daglige leder Gunn S. Hvamstad.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts