annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 REKORD: I fjor feiret Livestock 5-årsjubileum med publikumsrekord. Nå vil festivalen bli enda større. Foto: Klara Skovro Thoresen

Musikkfestivalen Livestock er inspirert av de siste åras suksess og vil vokse seg enda større. I den forbindelse søker de Alvdal kommune om en støtte/underskuddsgaranti på 50.000 kroner for Livestock 2012.

– Gjennom fem år har vi bygget opp en festival som vi er veldig stolte av, og som gir mye tilbake til lokalmiljøet. Dette har vi klart ved hjelp av dugnadsarbeid og godvilje kombinert med egen økonomisk risiko, der vi selv har stått ansvarlig for eventuelle underskudd. Etter fem velfungerende år ser vi at dette er et konsept som ”har livets rett”, men ønsker samtidig å videreutvikle festivalen. Vi har som mål å gå i null, men risikoen er stor for unge privatpersoner å bære alene, skriver Audun Lutnæs på vegne av Livestock Event i søknaden til Alvdal kommune.

Nasjonalt format

Til Livestock 2012 til sommeren planlegges å booke band av nasjonalt format for å gi festivalen ytterligere et løft, og samtidig gjøre den attraktiv for flere aldersgrupper. Det medfører naturlig nok ekstra kostnader, og budsjett for årets festival er på 481.000 kroner, en rivende utvikling fra festivalen ble arrangert første gang i 2007, ved Basheim, med et toalbudsjett på 10.000 kroner.
  Fra 2008 har festivalen blitt arrangert på Stormoen skytterbane, der det er bygd opp to permanente scener på dugnad, og hvor der er gode fasiliteter ellers.

650 i fjor

I fjor feiret Livestock 5-årsjubileum med ny publikumsrekord – 650 gjester, og flere populære aktiviteter i tillegg til musikken. Blant annet var paragliding fra Tron, juving, padlekurs, buldresamling og slakkline-konkurranse en del av festivalprogrammet gjennom Livestock Basecamp.
  Nytt i fjor var også Livestockprisen, en videreføring av festivalens satsing på unge, lokale band. Vinneren i 2011 ble bandet ”Aktiv Dødshjælp” fra Alvdal, som fikk musikkutstyr for 6.000 kroner.

Håper på 800

– Måler for i år er å arrangere to hele festivaldager og ha to landskjente headlinere. Vi sikter mot 800 betalende. Dette kan vi få til gjennom forbedret markedsføring og videreutvikling av Livestock Basecamp som vi i år ønsker vi å rette inn mot næringslivet. Under Basecampen jobber Livestock også med å arrangere en nasjonal klatrekonkurranse, skriver Lutnæs på vegne av arrangørene.
  – Livestock arrangeres av en gjeng unge nord-østerdøler som selv opp igjennom årene har tatt del i kulturlivet i regionen. I år ble Livestock en frivillig organisasjon med et styre som jobber for å heve kompetansen og videreutvikle festivalen. I tillegg drives Livestock ved hjelp av frivillige og ved hjelp av lokale organisasjoner, opplyser han videre. ?  – Festivalen er for øyeblikket i en oppbygnings- og ekspansjonsfase, og er i så måte i en særskilt sårbar posisjon om billettinntekter blir lavere enn antatt. For å realisere målene til festivalen trenger vi derfor hjelp i form av økonomisk støtte, og i den forbindelse søker vi om støtte til utgiftene knyttet til vakthold, honorarer til band og leie av lyd og lys, heter det i søknaden fra Livestock Event.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse