annonse
KulturAKTIVITET: Det blir aktivitet på Husantunet til sommeren, lover kultursjefen. Foto: Oddny Kvalvik.

Kun seks personer møtte på idemyldring om Husantunet torsdag. Nytilsatt kultursjef Henny Oddveig Kveen Brustad er likevel fornøyd:  – Det ble ikke dannet Husantunets venner, eller faste kontaktpersoner som kunne tenke seg å være med å ta ansvar for Husantunet, men flere av de fremmøtte sa seg villig til å være med og prøve å få til aktivitet i sommer, forteller kultursjefen.

Henny Oddveig Kveen Brustad sa tidligere denne måneden til Alvdal midt i væla at folks engasjement er viktig.  – Budsjettene er trange, så det er folkets glød som er avgjørende hva vi kan få til, og mitt ønske er å være en støttespiller i denne sammenhengen sa Kveen på generelt grunnlag. Noe av det første hun tok tak i var Husantunet og kultursjefen inviterte til idemøte på Huldra.

Aktivitet på Husantunet til sommeren

– Mine ønsker fremover er at alle som har lyst å bidra til at Husantunet kan bli et levende og trivelig sted å oppsøke tar kontakt med meg, fortsetter Brustad og lover samtidig at det blir arrangementer på bygdetunet til sommeren. –Program vil bli lagt ut i løpet av våren. Jeg håper at programmet blir fristende, og at Alvdøler og tilreisende skal ta turen til Husantunet for trivelige opplevelser der, avslutter kultursjef Henny Oddveig Kveen Brustad.

Unikt bygdetun

Husantunet er helt unikt i Norge, og er et svært godt eksempel på tradisjonell byggeskikk. Det finnes ikke noe tilsvarende tun som har så mange av husa sine intakt. De siste årene har det ikke vært guide på tunet om sommeren, men Nordøsterdalsmuseet har utarbeidet lydguide som kan leies på Aukrustsentet. Ved hjelp av denne kan besøkende gjøre seg kjent med Husan i sitt eget tempo. Lydfilene kan også hentes fra Nordøsterdalsmuseets egne nettsider.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse

    Cron Job Starts