annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KLARE: Denne gjengen kan nå presentere programmet for Livestock-festivalen 2012, større og bedre enn noensinnne. Fra venstre: Einar Ødegård Gjelten, Andreas Borkhus Tronsgård, Eline Stølan, Hans Steien Rasmussen og Anne Linn Vingelsgård Schärer. Foto: Klara Skovro Thoresen

Livestock presenterer nå sommerens stor-festival i Nord-Østerdal. For sjette året holder de den populære festivalen, kan i år by på større og mer spektakulært program, med blant andre TNT på artistlista.

I år satser nemlig Livestock stort, og har utvida spekteret med store, internasjonale band. Blant bandene de byr på finner vi både et Spellemannprisvinnende band og et rockeband fra selveste USA.

TNT headliner

Den aller største headlineren av dem alle er trolig TNT. TNT er et av Norges viktigste rockeband, og feirer nå 30 år med stor turné. De tar derfor turen innom Stormoen Skytterbane den 14. juli.
  Bandet har gjort suksess i Japan, og til og med gjort plateslipp i USA.
  – TNT gir festivalen et kjempeløft, og vi tror at dette blir tidenes festival, sier Andreas Tronsgård.

Hills of Elysium

Fra Seattle kommer bandet Hills Of Elysium, som i sommer er på Norgesturné. Publikum kan forvente hardrock og spekatuklært sceneshow fra det kritikerroste bandet.

Hovedformålet er lokale band

Men hovedformålet med Livestock-festivalen er å gi lokale band en scene å stå på, så de kan få vist seg fram. Blant de lokale finner vi Travellin’ Imbesiles, som også spilte på den første Livestock-festivalen. Dette håper de vil appellere til et eldre publikum.
  – Om det er noen lokale band eller musikere der ute, så ta kontakt, legger Tronsgård til.

To dager

Livestock satser i år, som i fjor, på to fullverdige festivaldager. Fredag byr de på en rolig og folkelig kveld, mens det på lørdag blir rockeaften. Camping blir det også, i umiddelbar nærhet, så du skal kunne tilbringe hele helgen på Stormoen Skytterbane. Campingplasser er inkludert i festival- og dagspassene.
  – Det er også viktig for oss at folk forstår at dette er et regionalt arrangement, ikke bare for alvdøler. Et sted må det være, men vi ønsker at folk fra hele regionen vil komme.
  Livestock håper også at flere folk vil få øynene opp for festivalen ved å invitere store band til Alvdal. det er også viktig at det er en festival. Konserter er det jo stadig vekk, men i Nord-Østerdal er det ikke mye av festivaler.
  – Vi synes at ungdom som ikke har mulighet til å dra på andre store festivaler, skal kunne få dra på en festival.

Andre aktiviteter med basecamp

Det er nå tredje året de også tilbyr basecamp under Livestock-festivalen. De begynte i det små med juving og padling, og kan i år by på mer spektakulære opplevelser, som paragliding. Også her satser de på lokale aktører. I tillegg blir det på festivalområdet tilrettelagt for sandvolleyball, kassestabling og slakkliner.
  – Paragliding er en spektakulær måte å se Alvdal på. Vi har kapasitet til 10-15 mann, så det er bare å melde seg på, kan Hans Steien Rasmussen fortelle oss.
  – Vi vil tilby ungdommen i Nord-Østerdal noen andre aktiviteter enn fotball og janitsjar, legger han til.  

Populær festival

Det er ingen tvil om at festivalen har vært en suksess.
  – Hva hemmeligheten er har vi også lurt på, sier Tronsgård. – Men det må vel være godt humør og hardt arbeid, legger han til.
  – Vi har et veldig bra dugnadsarbeid, også da, legger han til.
  I år kommer Livestock til å ha totalt 100 mann i dugnad, og til det trenger de flere frivillige. Det er mange fordskjellige arbeidsoppgaver både før, under og etter festivalen.
  – Vi oppfordrer folk til å bli med. Alle får gratis festivalpass, og det er en morsom og lærerik jobb, sier Anne Linn Vingelsgård Schärer

Lokal mat

I tillegg til lokal musikk og natur, satser de på lokal mat.
  – Vi er i kontakt med lokale aktører, og gleder oss veldig til det. Det lokale er en del av opplevelsen, kan Einar Ødegård Gjelten meddele.
  I år søker de også om skjenkebevilgning for øl og vin. Det vil ikke påvirke aldersgrensen, som fortsatt er 15 år.

Billettsalg på billettservice.no fra 20. april

Nytt av året er også at billetter vil bli solgt via billettservice. Salget starter 20. april, og de oppfordrer folk til å kjøpe via internett.
  – Vi har jo begrenset kapasitet, og det kan bli folksomt.
  Det må også nevnes at ungdom mellom 16 og 21 år får 50 % rabatt på festivalpasset av kulturkortet. Det gir også rabatter på basecampen.
  I år søker de også flere sponsorer.
  – Vi håper på å få med næringslivet, og ønsker flere sponsorer.  Vi vil gi tilbake en god pakke med blant annet større profilering på festivalområdet, sier Eline Stølan.
  – Vi satser større, fordi vi ser det fungerer. Dette begynner å bli en naturlig del av sommeren for mange, avslutter Anne Linn Vingelsgård Schärer.
  Har du likt facebook-siden til Livestock? De liker nemlig veldig godt at du liker siden, her kommer de med oppdateringer ofte.

TNT bandphoto
SUPERBAND: Superbandet TNT er blant headlinerne på sommerens Livestock

Ivar Thoresen
Klara Skovro Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse