annonse
KulturGLADE: Pur glede over kommende plateutgivelse for musikantene i FRAK, Tore Reppe (fv), Erland Horten og Olav Kjernmoen.

Folkemusikktrioen FRAK har mottatt stipend fra Sparebanken Hedmark. Nå blir det plateslipp. – Musikerne i FRAK er utrolig dyktige hver for seg og enda bedre sammen, sier Anne Berit Bakke Strand i styret for Kunstfondet i Sparebanken Hedmark. – Vi gleder oss veldig til plata kommer.

Det er mulig å søke om midler fra Kunstfondet i Sparebanken Hedmark, men denne gangen kommer stipendiet på 50 000,- etter initiativ fra Kunstfondet selv:

Imponerte Kunstfondet

– Jeg var så heldig å få oppleve FRAK på konsert, og tok med meg ideen om å gi de et platestipend, noe styret var veldig positive til, forteller Anne Berit Bakke Strand. – FRAK er utrolig dyktige og virtuose på sitt felt, folkemusikken, og har en annerledes vinkling, fortsetter Bakke Strand. – Stipendet på 50 000,- må brukes til å gi ut en CD i lag med profesjonelle aktører, men ellers har ikke Sparebanken Hedmark noen føringer på stipendet, forteller Anne Berit Bakke Strand i Kunstfondet i Sparebanken Hedmark som delte ut sjekken under folkemusikkmønstringa i Basheim lørdag kveld.

Turne og CD-innspilling

– Det starta vel i 2006, eller kanskje litt før, forteller Erland Horten. – Jeg hadde så fryktelig lyst til å spille fløyte og fikk med meg de to der, smiler Horten. Siden den gang har det blitt opptredener på mange ulike arenaer, og blant annet en turne i ni ulike kommuner gjennom den kulturelle spaserstokken. Repertoaret er variert folkemusikk og hva som blir innholdet på plata er alt for tidlig å si, i følge Horten.

FRAK2PLATEKLARE: En eller annen gang om ikke så altfor lenge blir det plateslipp fra  denne folkemusikkglade gjengen. Foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse