annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

KONSERTKLARE: Alvdal-Tynset janitsjarkorps med sin dirigent Nils Graftås, under Janitsjar-NM i mars. Foto: Reimers skolefoto

Alvdal-Tynset janitsjarkorps nøyer seg ikke med 17. mai-toget. Søndag kveld inviterer de til konsert i Tynset kulturhus.

– Janitsjarens tradisjonelle påskekonsert gikk ut i år. Derfor inviterer Alvdal-Tynset Janitsjarkorps med gjester, til vårkonsert i Tynset kulturhus søndag kveld: Fra Røros kommer Bergstadkoret med sin dirigent Berit Konstad Graftås og fra Tolga kommer Hans Fredrik Jacobsen, forteller Ingrid Storrøsæter, leder i arrangementskomiteen for Alvdal-Tynset janitsjarkorps.   ?
  Bergstadkoret rundet de første 100 år i 2010, og teller snart femti medlemmer.  Og hver vinter de siste tjua åra, har denne gjengen arrangert korfestivalen «Vinterfestivalen» på Røros; et populært arrangement i korkretser.                                                                                                                                        ?
  Til vårkonserten på søndag stiller de med en urfremføring på programmet; Tone Hulbækmo har gjort et spesialarrangement for Bergstadkoret av en kjent norsk folkevise.? 
  – Janitsjarene stiller i sin fineste stas til anledningen. Nytt konsertantrekk som ble kreert til årets Janitsjar-NM i Trondheim i mars. Der befestet korpset sin posisjon i 4.divisjon med en fin-fin 8. plass og hele 90 poeng. NM-stykkene er en selvsagt del av søndagens konsert, sammen med nye og spennende stykker, godt blandet med gamle travere som absolutt tåler et gjenhør, forteller Storrøsæter.? 
  – Hans Fredrik Jacobsen stiller som solist, både med kor og korps. Vi skal ikke røpe  hvem som skal lede publikum og utøvere gjennom konserten – det er et ganske så ubeskrevet blad i janitsjarsammenheng, avslutter lederen av arrangementskomiteen.

 

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse