annonse
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 STORT: Ordfører Svein Borkhus stod for den offisielle overrekkelsen av Drømmestipendet til Halvor Riset Granrud i kommunestyremøtet onsdag. Foto: Ivar Thoresen

– Det er godt å ha ungdommer som lykkes, sa ordfører Svein Borkhus da han i onsdagens kommunestyremøte stod for den offisielle overrekkelsen av Drømmestipendet på 10.000 kroner til Halvor Riset Granrud.

Drømmestipendet består av 100 stipendier á 10.000 kroner – til sammen én million kroner, som deles ut til ungdom som har gjort seg spesielt bemerket innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst eller annet innen kunst og kultur. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Første alvdøl

Halvor Riset Granrud er den første alvdølen noensinne som får dette stipendet.
  – Tildelingen viser betydningen av en god kulturskole, slik vi har i Alvdal, sa ordføreren videre.
  – Musikken er drømmen din, og du gjør drømmen virkelig, sa Borkhus.
    Berit Konstad Graftås representerte Norsk kulturskoleråd under utdelingen og satte tildelingen i perspektiv da hun sa at nåløyet aldri har vært trangere for å få stipendet, med over 500 søkere.
  – Det er kjempespennende med drømmen din om å lage et musikkteater, en musikal. Det blir artig å følge deg videre, og når det gjelder stipendet er æren viktigere enn beløpet sa hun til en stolt prisvinner.

Bredde skaper spisser

Også Alvdals kulturskolerektor Mali Hauen var stolt.
  – Dette er veldig moro. Du har gått veien gjennom kulturskolen, spilt flere instrumenter og representerer en utrolig bredde. Det er viktig. Det er gjennom bredden vi skaper spydspisser som Halvor, sa Hauen og håpet Halvor ville komme tilbake til bygda for å inspirere og motivere andre unge kulturskoleelever i framtida.
  Prisvinneren sjøl lot musikken snakke mest, og spilte og sang for kommunestyret.
  – Jeg ble litt rørt nå, men jeg har mye å takke kulturskolen for. Det jeg lærte der har betydd mye, sa Halvor Riset Granrud.

Tatermusikal

Halvor Riset Granrud er gitarist og fullførte musikk, dans og drama ved Nord-Østerdal videregående skole våren 2011. Han er nå elev ved Romerike Folkehøgskole, og hadde også fast undervisning av elever ved kulturskolen de to siste årene han gikk på videregående.
  Til jul 2011 fikk han tildelt stipendet "Gunnar Løkkens minnefond" av Alvdal musikkråd/alvdal kommune. Dette er et pengestipend på 10.000,- kroner.
  Stipendene skal han bruke til å skrive en musikal rundt taternes liv og musikk.

HalvorDrømmestipend2
MUSIKAL: Halvor Riset Granrud serverte kommunestyret smakebiter fra musikalen han er i ferd med å skrive.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse