annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 MORO: Med Sebastian Wartin (bak) fra Filmbussen som kyndig veileder lagde disse fem ungdommene skrekkfilm onsdag og torsdag. Med kameraet står Jonas Løkken. De andre på ”teamet” er fra venstre Mia Birkelund, Emilie Hagesveen Hagen, Lena Otnes og Maximilian Johannes H. Bolte. Foto: Ivar Thoresen

I to dager har filmfeberen herjet i Alvdal. 17 ungdommer i alderen 12 til 17 år har benyttet seg av Filmbussens besøk i bygda, og fordelt på tre grupper har de laget hver sin film på fem minutter i løpet av de to dagene.

Filmbussen er profesjonelle filmfolk som reiser rundt i en buss fullastet med filmutstyr for å holde kurs for ungdom rundt omkring på skoler, fritidsklubber og liknende. Ungdom skal få mulighet å delta aktivt i filmproduksjon på deres hjemmebane og motiveres til å arbeide videre med film på egenhånd etter at Filmbussens besøk er over.
  Alvdal var eneste stoppested i Nord-Østerdal, etter initiativ fra enhet kultur og kulturskolen. Og det ble svært populært tiltak.

Kommer igjen

– 17 ungdommer er med, og da vi var på ungdomsskolen og filmet onsdag var det veldig mange flere som sa du kunne tenkt seg å være med, men som ikke hadde fått meldt seg på denne gangen. Derfor er det nok store sjanser for at vi kommer igjen neste år, sier Izev Aliu, som sammen med Jørgen Bull, Simon Tillas og Sebastian Wartin utgjør Filmbussens eksperter.
  De fire skryter av alvdølenes iver og ferdigheter når det gjelder film.

Tenne en gnist

– Det viktigste er at de har vilje og lyst til å lage film. Vår jobb er å gi dem litt basiskunnskap. Det er deltakernes entusiasme som er styrende. Vi ska lede dem litt på veien og gi dem inspirasjon til å fortsette etter at vi har reist, sier Jørgen Bull, og forteller at det innen torsdagen var over skulle ligge ferdig tre filmer på fem minutter hver.
  Filmbussens besøk ga seg resultat i både en skrekkfilm, litt action og en film om mobbing.

Lært mye

– Vi har lært mye og virkelig blitt inspirert til å jobbe videre med film, sier ungdommene Alvdal midt i væla snakket med under en pause i filminnspillinga.
  – Vi meldte oss på for å lære mer om film og dette har virkelig svart til forventningene, sier Jonas Løkken.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse