annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TETT I TETT: Hatt på Tron, men oppholdsvær, god temperatur og tett i tett med folk da Garden holdt oppvisning på trailerparkeringa ved Taverna søndag ettermiddag. Foto: Ivar Thoresen

Minst 1.500, kanskje opp mot 2.000 tilskuere møtte opp ved Taverna for å se Gardens musikk- og drilltropp søndag ettermiddag.

H.M. Kongens Gardes musikk- og drilltropp la inn en stopp på Alvdal på vei til en turné i Nordland og leverte en fenomenal oppvisning for de mange tilskuerne fra hele regionen.

Imponerende show

Besøket kom i gang takket være tidligere gardemusiker Simen Nyhus, som benyttet sine bekjentskaper i Garden og fikk plottet inn besøket som en perfekt avslutning på årets Midtstommerdager i Alvdal.
  Det viste folk heldigvis å sette pris på, og det var en imponerende halvtimes langt show gardistene leverte.

Stor og drillet tropp

Gardens musikktropp består av et hovedkorps og et signalkorps. Hovedkorpset består av rundt 55 soldater, som alle har god musikkerfaring fra før. Signalkorpset består av rundt 30 gardister og er marsj- og fanfarekorps, med hornblåsere og trommeslagere. I drilltroppen er det rundt 40 gardister, som er verdensledende i marsjering og våpeneksersis.

Været holdt

Heldigvis holdt været også. Regnet holdt seg unna slik at det ble både spilling og drilloppvisning. Regnvær ville stoppet konserten, men hyggelig temperatur og oppholdsvær gjorde avslutningen på årets Midstommerdager i Alvdal akkurat så bra som en kunne ønske seg.

garden2
DRILLET: Drilltroppen imponerte alvdøler og nord-østerdøler med oppvisningen søndag. Foto: Ivar Thoresen

Garden1
LANG, LANG REKKE: Imponerende drill og samhandling da Gardens musikk- og drilltropp holdt oppvisning og konsert ved Taverna. Foto: Ivar Thoresen

garden4
IMPONERTE: Garden holdt en flott oppvisning. Foto: Ivar Thoresen

garden5
APPLAUS: Det var tett med folk rundt trailerparkinga ved Taverna og Gardens musikk- og drilltropp høstet fortjent applaus for sin oppvisning. Foto: Ivar Thoresen

Garden6
VÅPENEKSERSIS: Drilltroppens oppvisning var fascinerende. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts