annonse
KulturKABARET: Herborg Kråkevik er utvilsomt en av våre fremste scenekunstnere, og lørdag stiller hun på scena i Aukrustsenteret med kabareten "Herborg mellom bakkar og himmelbjerg". Foto: Privat.

  - Kanskje kan dette bli starten på en slags Aukrust-festival, håper Gunn Hvamstad på Aukrustsenteret. I helga inviterer for første gang til ei helg de har kalt "Å leve - det er fali' det". Foruten Herborg Kråkevik som hovedtrekkplaser, står Kari Mari Jonsmoen, Ingrid Vollan, samt akrobatene Javier Andres Morales og Iver Finanger Nesbø sentralt i programmet.

  - Vi er selvfølgelig spente på responsen, men håper og tror at dette skal kunne fenge små som store til å ta turen innom i helga. Det sier Gunn Hvamstad på Aukrustsenteret. Med en av landets mest profilerte og morsomste sceneartister i Herborg Kråkevik, samt innslag av både lokale helter og tilreisende akrobater, gleder hun seg til helgas aktiviteter.

Landets morsomste

I forrige uke ble lanseringene til de ulike prisene for årets beste komiker klare, og innen fire ulike sjangere er Herborg Kråkevik nominert. Alle som har opplevd artisten tidligere vet at hun spiller på et enormt register og gir av seg selv, på en måte få andre i denne bransjen makter.

Herborg Kråkevik vil garantert ha publikum i sin hule hånd under forestillingen "Herborg mellom bakkar og himmelbjerg", lørdag kveld. I en blanding av kabaret og monolog spiller Kråkevik på alle strenger når hun som dansk brevskriver ser med skrå blikk på Norge, og der både sang, dans, parodier og trylling inngår i oppsetningen.

I oppsetningen akkompagneres Kråkevik av profesjonelle og kjente musikere i form av Kjetil Bjerkestrand (mannen bak bl.a. filmmusikken til Ludvig, Solan og Gurin med reverompa), samt sørlendingen Bernt Rune Stray. Sistnevnte har samarbeidet med meritterte artister som bl.a. Sissel Kyrkjebø, Lene Marlin, Rihanna og Whitney Houston. 

Få det med deg, og kanskje bør du sikre deg billetten på forhånd også. Forhåndsbestilling av billetter kan gjøres på Aukrustsenteret, eventuelt via e-post post@aukrust.no telefon til 62 48 78 77

Kari Mari, Ingrid og FRAK

To eks-alvdøler står ellers sentralt i "Å leve de er fali' det". Kari Mari Jonsmoen har gjort et dypdykk i Kjell Aukrusts forfatterskap og vil sammen med skuespiller Ingrid Vollan og musikkgruppa FRAK by på en forestilling med humor og varme – og som vil gjøre oss enda bedre kjent med forfatteren Kjell Aukrust.

Det blir to oppsetninger med dette dypdykket både på lørdag og på søndag, i Aukrustsenterets åpningstid.

IngridVDYPDYKK: Eks-alvdølene Kari Mari Jonsmoen, Ingrid Vollan (bildet) og gruppa FRAK gjør et dypdykk i Kjell Aukrusts mangfoldige verden på Aukrustsenteret i helga. Foto: Ole Sylte Heggset. 

Akrobatikk og sjonglering

Akrobatikk og sjonglering  etter inspirasjon fra Steigardsryssen, står også på programmet i helga.

  - Ja, for den yngre garde vil helga være en glimrende anledning til å lære seg grunnleggende akrobatikk og sjonglering. Fra Elverum/Oslo kommer Javier Andres Morales, kjent for å være en landets fremste innen akrobatikk.

Trønderen Ivar Finanger Nesbø er så en glimrende sjonglør, og sammen vil de både lørdag og søndag lære alle interesserte de mest grunnleggende teknikkene i akrobatikk og sjonglering. Send ut ungene!

Javier Andres MoralesNOE Å LÆRE SEG: Javier Andres Morales har akrobatiske triks å lære bort for alle som møter opp på Aukrustsenteret lørdag eller søndag, eller begge dager. Foto: Privat.

Iver Finanger NesboeSJONGLØR: Trønderen Iver Finanger Nesbø kan det meste av kunster med kjegler, baller, ringer etc. og lærer gjerne fra seg på Aukrustsenteret i helga. Foto: Privat.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse