annonse
KulturTAKK FRA LUDVIG: Herborg Kråkevik har lenge ønsket seg til Alvdal, og etter å ha opptrådt for en full Flåklypasal på Aukrustsenteret lørdag kveld, var det Ludvig som til slutt dristet seg fram i rampelyset og overrakte Aukrust-krus som takk og hilsen. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

- Oppvokst på ein gard inne i Jondalen, der det er kilometervis til nærmaste nabo, hadde det seg faktisk slik at eine naboen, 5 kilometer unna, var den første som fortalde meg om Alvdal. Eg hadde sjølvsagt høyrd at Kjell Aukrust kom derifrå, men naboen hadde ei fortid som ansett på landbruksskulen dykkar, og i Alvdal var det vakkert, hugsar Herborg Kråkevik at han sa.

Med andre ord var det ikke bare Herborgs forhold til Kjell Aukrusts forfatterskap som gjorde at hun omsider var glad for å få komme til Alvdal.   - Før skodda sank ned over fjella og liene her i ettermiddag, rakk eg og skjøne at naboen hadde rett. Det er utruleg fint her, sa Herborg.

Trollbandt salen

Både stolrader og trappetrinn ble tatt i bruk da Herborg Kråkevik, sammen med sine to musikere Kjetil Bjerkestrand og Bernt Rune Stray, holdt siste forestilling før sommerferien med å dra utdrag fra sin kritikerroste oppsetning "Kjære landsmenn" fra Det Norske Teateret. Flåklypsalen var fullsatt og vel så det, og Herborg hadde publikum i sin hule hånd fra første til siste minutt.

Musikerne utfoldet seg mens Herborg spilte ut sitt register med både vakker sang, imitasjoner og muntre hverdagsfortellinger, noen med og noen utenfor manus, velger vi å tro.

Ludvig si kveldsbøn

Et av høydepunktene i forestillingen var selvsagt da Herborg dro høytlesing fra Ludvigs kveldsbønn, der han på sin måte viser sin omtanke for både Vår Herre, Solan, småfuglen og andre store og små i hans omgivelser. Etterpå fulgte selvsagt Kjetil Bjerkestrands tonesatte versjon av kveldsbønna. 

Norske nasjonalskatter var det så flere av i melodiene hennes, men innimellom kom også gjøgleren og imitatoren Herborg fram.

Høydepunktet

Mens Ludvigs kveldsbønn kanskje var det som for oss nord-østerdøler ble høydepunktet musikalsk, toppet latteren seg definitivt da Herborg dro et fryverkeri av en sketsj hvor hun spiller Noa fra Vinje som har fått i oppdrag å ro alle norske dialekter godt ut i havgapet for å berge de fra bokmålsspøkelset.

Her er hun innom stort sett samtlige landsdeler, og skifter i et heseblesende tempo mellom sunnmørsdialekt, bergenser, stavangersk, sørlendingen og nordlendingen, for å nevne noen. Dette var beviset på hvorfor Herborg Kråkevik er en stor artist, ikke bare som sanger, men også som komiker og mye mer.

Takk for besøket!

Herborg4TAKKET AV: Det måtte ekstranummer til før Herborg Kråkevik fikk overrekt sin gave av Ludvig.

Herborg fullsattFULLSATT: Flåklypasalen var mer enn fullsatt under Herborg Kråkeviks forestilling lørdag kveld. Publikum fra hele Nord-Østerdalen, samt også en god del hyttebeboere i Alvdal og omegn, hyllet artisten med velfortjent applaus etterpå.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse