annonse
KulturLOMMEUR: Disse fem lommeura er blant de rundt 400 gjenstandene som aksjonarius Ola Rye roper ut, under lørdagens store auksjon på setervangen til May og Ove Sand i Høstdalen i Alvdal vestfjell. Foto: Privat.

  - Fra krysset ved Midtseteråsen på Høstdalen holder du til venstre, og da ligger setra vår som den første på høyre hånd nedover bakken, forteller Ove Sand. Han ser fram til sommerens høydepunkt på Kloppbekkmovangen, hvor auksjonarius Ola Rye skal svinge hammeren. Hele 400 utrop står på listen over gjenstander det kan bys på, og her er det mye av både god kvalitet og som uavhengig av pris bør ha stor affeksjonsverdi for mange, tror auksjonariusen.

Ove Sand liker seg nok aller best når han får reise rundt på martnaer og bruktmesser for å handle eller selge. I flere år har han blant annet hatt tradisjon på å tilby brukt og gammelt i en av bakgårdene under Rørosmartnan på Røros. Alt fra ulveskinnspelser til gamle lommeur, brilleinnfatninger med og uten glass, snusesker og mye annet har vært blant antikvitetene Ove har bydd fram. Men, han drar sjelden hjem uten noe nytt gammelt i bilen også. Noe av alt det som har blitt med hjem er det som førstkommende lørdag skal under hammeren på Høstdalen.

- Antikviteter av høy kvalitet

  - Dette er antikviteter av høy kvalitet, det er helt sikkert, fastslår auksjonarius Ola Rye etter å ha sett over utbudene på auksjonen. Blant gjenstandene kan blant annet nevnes flere hengeskap, et stort hjørneskap, ei skuvseng, slagbenker, langbord, en rekke gamle stoler, en gyngestol, fjøskrakker, utskåret bogtre, ljåer, river og annet gammelt redskap, skjæring, postill-hyller, langbenk, flere kister, klaffbord og andre bord, kommoder, langskaftede stekejern og en mengde høvler. Gamle kniver og lommeur er det også et solid utvalg av på auksjonen.

Foruten redskap og møblement, bys det også fram skinnfeller, åkle, sengetøy med mellomverk, sølvtøy, osteformer, store og små lauper, melkespann, skomakerlamper, økser og biler, brødkurver, flere grøtambere, apotekerflasker, ferdaskrin, bakstredskap, mye fint i glass og porselen, ølboller, leirkrukker, gyngehest, en rekke små treantikviteter og andre småting, gamle ski, trådhyller, rokk, vogge, sinkbaljer, ølkagger, sengetepper, et knippe retrovarer og mye, mye mer.

Eneste seterauksjon

  - Kontanter er solid betaling , men vi vil også betalingsterminal med oss for de som vil dra kortet, lover både auksjonarius og arrangør. Helt fra visningene starter kl. 10 blir det selvsagt også kaffe og setermat å få kjøpt. Ja, kona May og nabobudeiene stiller opp med mye godt på fatene hele dagen gjennom, så her blir det rikelig anledning til å få med seg setertradisjoner hele dagen til endes, lover Ove.

Hvor lang dagen blir før Ola Ryes rundt 400 slag med hammeren er over kommer selvsagt an på budrundene, men det ryktes at auksjonen vil samle interessenter fra hele Hedmark, samt nabofylkene.

Ove SandAUKSJONSVERT: Ove Sand har stelt i stand bjøllemuseum på setervangen Kloppbekkmovangen. Lørdag er det klart for det han tror er landets første auksjon avholdt på ei seter, og bjøllemuseumet er selvsagt oppe det også. Foto: Ole Sylte Heggset 

  - Med godvær på Kloppbekkmovangen håper vi derfor på mange besøkende til det jeg tror er landets første og eneste auksjon avholdt på ei seter, avrunder Ove Sand, og oppfordrer folk til å ta med egen stol. Landets eneste bjøllemuseum ligger som mange vet i en av bygningene på Kloppbekkmovangen, og her er det selvsagt åpent hele dagen.

Setra i Høstdalen ligger en drøy mil fra Alvdal, og det er skiltet fra fylkevei 29 mot Folldal,  - Husk å betale bompengene og velkommen til en trivelig seterdag, kommer det fra både auksjonarius og setereierne, May og Ove Sand.

Auksjon Kloppbekkmovangen OlaRyeAUKSJONARIUS: Ola Rye er registrert som auksjonarius i Brønnøysund, og journalistens store tilleggsgeskjeft byr på mange artige oppdrag rundt om i både vårt fylke og nabofylkene. Litt show hører med, så noen ganger smeller det fort, andre ganger får vi tyne publikum litt mer, sier han og lover stor auksjonsstemning på Kloppbekkmovangen lørdag. Foto: Privat.

Proff auksjonarius

Som nevnt er Ola Rye en profesjonell auksjonarius, og ut over de bildene du finner nedenfor av ulike gjenstander som bys ut på auksjonen lørdag, er det flere bilder å finne på Ola's Facebook-side. Du trenger ikke å være Facebook-bruker for å få tilgang til sidene og bildene.

Velkommen til en trivelig og særdeles innholdsrik auksjon i Alvdals vakre setermarker, og her er noe av det du kan by på:

Auksjon Kloppbekkmovangen 5

Auksjon Kloppbekkmovangen 1

Auksjon Kloppbekkmovangen 4 

Auksjon Kloppbekkmovangen 3 

Auksjon Kloppbekkmovangen 13

Auksjon Kloppbekkmovangen 10

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts