annonse
KulturSOLGT: Auksjonarius Ola Rye holdt et imponerende tempo og fikk bud på det aller, aller meste under den store auksjonsdagen på Kloppbekkmovangen i Høstdalen lørdag. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Seterauksjonen på Kloppbekkmovangen dro nærmere 400 besøkende til Høstdalen, og auksjonarius Ola Rye fikk solgt tilnærmet alle sine 400 utbud.  - Noen gjorde gode kjøp, mens andre måtte litt mer opp i pris, var oppsummeringen fra hans side. Besøket var både han og vertskapet May og Ove Sand godt fornøyde med.

  - Generelt vil jeg si at prisnivået i dag er godt under det vi opplevde for 5-10 år siden. Spesielt kan man gjøre gode kjøp på en del eldre møbler. Men, bevares, kjøpelysten på Høstdalen var god, og folk hadde reist langt for å delta. Både sunnmøringer og folk fra like ved Oslo, hadde tatt turen ens ærend inn i Alvdal vestfjell.

Nærmere 400 innom

Langt fra alle som kom til Kloppbekkmovangen lørdag var der for å handle, men auksjon er jo også underholdning. Med mye godt av mat og drikke å få kjøpt, samt ikke minst varmt og godt vær var det samtidig trivelig for alle som møtte fram.

  - Ja, jeg tror de fleste her har kost seg godt. Noen har bare vært innom, mens andre hadde med seg stoler og satt og fulgte auksjonsforløpet fra start til slutt. Veldig artig, syntes vert Ove Sand og kona May, som sammen med Høstdalsbudeiene Else Iren Smedplass, Gunhild Valråmoen og Anne Berit Gjermundshaug, bidro til at folk slappet av denne første lørdagen i august. Under dagen ble det solgt vått og tørt fra det ennå ikke helt ferdigstilte kokhuset på vangen for mer enn 20 000 kroner brutto.

Lave og høy bud

  - Det er klart at mye av de mindre tingene var det ikke like lett å dra opp budene på, men jevnt over er jeg svært godt fornøyd med dagen. Den dyreste enkeltgjenstanden ble nok en diger skinnfell som gikk for 4 700 kroner til Rendalen. De dyreste møblene passerte imidlertid ikke 5 000 kroner, og det er til forskjell fra noen år tilbake, sier auksjonarius Ola Rye. Da ville nok prisen på de peneste og største gjenstandene passert det dobbelte av i dag, mente han.

Uansett var det mange flittige budgivere, og det var tydelig at folk hadde reist langt. Folk fra både Hurdal nordom Oslo, samt Sunnmøre var på plass for å kjøpe. I tillegg møtte vi turister som hadde lagt årets sommerferie til Alvdal og omegn, og som hadde lest om auksjonen i lokal media. En molteplukker som besøker regionen fast helt nede fra Vest-Agder var blant de som nøt kaffe og bakst på Kloppbekkmovangen før han dro videre. Molteåret var han nok ikke like imponert over så langt ...

Lang auksjonsdag

På avstand lurte nok kua og sauen i utmarka litt på hva som foregikk på Kloppbekkmovangen, men et bidrag til en spesiell auksjonsatmosfære skapte jo også de for alle som tok turen.

Vel blåst til både vertskap og en auksjonarius med familiestab som holdt publikum i ånde i over fem timer på Kloppbekkmovangen lørdag. Fra visningene startet i 10-tida til de siste gjenstandene var banket under hammeren, var det tid for nytt fjøsstell.

Auksjonsdag publikum3SLAPPET AV: Publikum koste seg på Kloppbekkmovangen, som lørdag var omkranset av gamle antikviteter som etterhvert skiftet eiere.

Auksjonsdag Publikum2MANGE UKJENTE: Blant publikummet var et mange tilreisende som hadde funnet veien til Høstdalen lørdag.

Auksjonsdag OveSandVERTSKAP: Ove Sand var fornøyd med det gode besøket auksjonen på Kloppbekkmovangen fikk lørdag.

Auksjonsdag stolSPESIELL STOL: Denne stolen var blant de 400 gjenstandene som skiftet eier på Kloppbekkmovangen. I auksjonsteamet f.v. Jon Erik Brekken og Sven Ole Hoff.

Auksjonsdag kuNYSGJERRIGE TIlSKUERE: Nabokua passerte Kloppbekkmovangen og undret nok litt på hvorfor det var så mye folk i fjellet denne lørdagen.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse