annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 ÅPNET: Marie Ingeborg Vorset erklærte musikkrommet for åpnet og Tore Reppet klippet snora – som for anledningen var en lydkabel. Foto: Ivar Thoresen

I dag har folket på Strømmen sin store dag – når de feirer seg sjøl og alt de har fått til i forbindelse med Småsamfunnsprosjektet, som har pågått gjennom flere år.

Det er feiring med aktiviteter og program fra tidlig formiddag til langt på kveld, og strømingene har gått mann av huse for å delta i markeringen. Det har vært folksomt i og ved Basheim i hele dag. Også ”utlendinger” fra andre grender og bygder stilte opp for å være med på festen.
  Først var det åpning av kulturstien, som går langs Sivilla, fra utløpet ved Glomma oppover forbi Basheim og videre oppover Sivildalen.
  Så var det tid for offisiell åpning av det nye musikkrommet og lydstudioet i Basheim – som går under navnet Bakrommet, fordi det ligger der som et nytt tilbygg bak scena i Basheim.

Fikk støtte

– Det startet egentlig med at vi fikk 60.000 kroner til kjøp av instrumenter, fortalte en av ildsjelene bak musikkrommet, Jon Erik Gjelten.
  – Så var det upraktisk å fyre opp hele salen for å kunne øve på scena, og dermed kom det mange ny ideer. Sørveggen i Basheim var råtten, scena litt lita og taket var ikke helt bra det heller. Dermed kom planen om et tilbygg og en større restaurering. Så vi søkte og fikk så mye penger at det bare var å sette i gang, sa Gjelten og nå står det nye flotte rommet klart. Det har det faktisk vært en stund – og mange har allerede testet det ut, men det var altså tid for offisiell åpning lørdag. Den stod en anne store ildsjel – Tore Reppe – for.

900 dugnadstimer

– Det er mange som har lagt ned mye arbeid i dette prosjektet, supplerte Tore Schjølberg, som også har vært sentral i prosjektet.
  – Rundt 35 personer har deltatt på dugnad, og det er lagt ned mellom 800 og 900 dugnadstimer for å få dette til, fortalte han.

Musikk og historier

Feiringa fortsatte utover ettermiddagen, med kåserier og fortellinger ved grendeprofilene Liv Aamodt Strømsøyen, Ola Jonsmoen og Ola Tronsmoen, blandet med fengende musikalske innslag ved Strømmen spelemannslag.
  Og helt til slutt: Åpen pub i Basheim utover lørdagskvelden og –natta.

Basheim2
KOKKELAGET: Kokkelaget i aksjon med servering i Basheim. Fra venstre: Else Helen Lillestrøm, Hanne Lise Sollien Tronsmoen og Else Kindølshaug. Foto: Ivar Thoresen

 
basheim3
VISTE FRAM: Tore Reppe demonstrerte det nye ludstudioet for ordfører Svein Borkhus og Per Hvamstad. Foto: Ivar Thoresen

basheim4
SANG OG MUSIKK: Strømmen spelemannslag sang og spilte i Basheim lørdag ettermiddag. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse