annonse
KulturSVETT ROCKER: Askil Holm har trønderrocken i blodet, og ga alt i Flåklypasalen i to svette opptredener mandag kveld. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Fra melankoli til trønderrock av ypperste klasse. Publikum i Flåklypasalen fikk en musikkopplevelse av stort format da Askil Holm og bandet hans, ispedd alvdøler og andre nord-østerdøler leverte en oppvisning til velfortjent stående applaus etter endt økt. 

  - Kjempeartig å stå i Flåklypasalen igjen, sa en Askil Holm i storform, da han og bandet startet den første av sine to konserter på Aukrustsenteret mandag kveld. Med full sal under første forestilling og rundt 60 i salen på ekstraopptredenen, fikk Askil & co gitt over 200 nord-østerdøler en smak av det han og musikerne i bandet har å by på.

- Svett på sang to

  - Såpass ja, svett ette to sanga. Det herre love bra, sa Askil Holm, da han ønsket publikum velkommen, presenterte bandet og introduserte kveldens første gjesteartist, alvdølen Martin Follstad.

Sangen Vemundvik er en av to som Martin er med på også i CD-innspillingen, der fela trakteres og gir et lydbilde som gjør denne sangen til kanskje den fineste av alle på CD'en med tittelen Ei ny tid. Sentral i lydbildet på både denne sangen og de øvrige på plata er også fast medlem i Askils band, Olav Tronsmoen. Hans traktering av orgel, samt forsiktige med likefullt sterke koring på flere av sangene, løfter stemningen til noe spesielt.

For selv om det i mange av låtene er trønderrocken som får utfolde seg, er komposisjonene til Askil Holm også noe utypiske for sjangeren. Han har ut av en blanding der vi innimellom kan assosiere melodi eller tekst med så vel Åge Aleksandersen som Terje Tysland, like fullt klart å skape sin egen variant av trønderrocken.

Flere alvdøler på laget

Foruten nevnte Olav Tronsmoen og Martin Follstad, skulle vi også få stifte bekjentskap med en tredje alvdøl i bandet denne kvelden. Ronny Skogli er vel kjent for oss her i bygda som en kløpper på gitaren, og skjemmet slettes ikke laget når han fikk utfolde seg i melodien Starten på slutten.

Olavs bror, Lars Tronsmoen, er profesjonell lydmann og hadde tatt turen hjem også han for å hjelpe broder'n og bandet ellers med lydkjøringen mandag. Vi hørte ingen feil fra den kanten heller.

Øvrige gjesteartister fra regionen var også kvartetten Four little birds, med Martine Røsten, Elin Lovisa Backman, Caroline Røste og Irene Ryen fra Os. Alle fire imponerte med solid stemmeprakt, og fikk foruten to bidrag på henholdvis Vinterlys og Åge Aleksandersens Lys og Varme, også bidra med en solo-opptreden der de fire avslørte litt av sitt potensiale i en flott a capella-versjon av Den du veit.

- Kommer tilbake

Da vi var her for første gang i fjor, oppsummerte Olav og jeg at vi burde lage tradisjon på å ta turen til Alvdal en gang hver høst.  - Det skal vi holde på. Dere har vært et vanvittig godt publikum og vi kommer garantert igejn, skrøt Askil Holm og hans besetning, før de startet en avrunding av konsert nummer èn av to.

Da hadde de holdt det gående i over èn time så svetten silte på hovedpersonen selv, og godt var det at han hadde ny skjorte å ikle seg før neste runde. Etter fire sanger til var ikke publikum i tvil, dette var både vakkert og rått på samme tid.

  - Vi er kjempefornøyde med responsen, sa Askil mens han signerer sin nye CD til både kjente og ukjente fans i gangen etter konserten.

Askil alvdolerSOLID GJENG: Askil Holm satte stor pris på åublikum i salen, mens alvdølene på hver side skal ha sin del av æren for å ha dratt fullt hus til første konserten mandag. F.v. Martin Follstad (fele/mandolin), Olav Tronsmoen (orgel/kor), Askil Holm, Lars Tronsmoen (lydsjef), Ronny Skogli (elgitar).

Askil alle UTRADISJONELL:  - Askil Holm er av de utradisjonelle rockerne, som tør å løfte fram ukjente musikere jevnlig. På alvdalsbesøket var det Ronny Skogli (ikke på bildet) og Martin Follstad fra Alvdal som fikk vise seg fram, sammen med Four Little Birds fra Os i hovedsak.

Askil allsangALLSANG FRA FULLSATT SAL: I en stappfull Flåklypasal viste publikum at de satte pris på Askil Holm og bandet mer enn èn gang. Da Askil & co dro i gang Åge Aleksandersens Levva Livet ble de med på allsang og stående applaus vanket.

Askil MartinfeleTIDSNOK: Melodien Tidsnok var en av to som Askil Holm & co framførte i TV 2-sendingen av God Morgen Norge nylig. Dette er også en av de to som Martin Follstad er med på, der felespillet hans blir godt lagt merke til.

Askil OlavTKVALITET: Olav Tronsmoen var en av tre inkludert Askil selv i bandbesetningen på Alvdal mandag. Hans innsats står greit til en sekser på terningen, og det er kvalitet i alt det Olav leverer via både orgel og koring.

Askil birdsAskil Holm lånte to Åge Aleksandersen-låter mandag. Med sin versjon av Lys og varme fikk både han og kvartetten Four Little Birds, samt mandolinfantomet som Askil kalte han, Martin Follstad, vist fram både stemmeprakt og spill av høy klasse. Olav Tronsmoen er også solid med på notene.

 Askil solo2SVETT PÅ TREDJE: Allerede på den tredje av kveldens var Askil Holm dyktig svett, og det var godt det fantes skjorteombytte i garderoben.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts