annonse
Kultur SYNDIG UNDERHOLDNING: Skaff meg en synder omhandler 50-tallet med dans på lokalet, kjærlighet og drama. Vel verdt å få med seg ut fra anmeldelsene. Alle foto: Teater Innlandet/Mona Nordøy.

Tirsdag kveld er det klart for 50-tallet i Prøysen-versjon, når Teater Innlandet besøker Basheim på Strømmen med oppsetningen "Skaff meg en synder". Anmeldelsene tilsier at dette er noe for både de som er unge i dag og de som var unge den gang.

Ungdommene Ragna, Pær, Ingeborg og Hjalmar er de fire rollene i Teater Innlandets oppsetning "Skaff meg en synder", basert på noveller og viser av Alf Prøysen. Disse skildrer 50-tallets ungdomstid på svette danselokaler, der det blir heftige måneskinnsturer, hembrent og dagen derpå. Lidenskap, drømmer og følelser er pakket inn med ekthet - på godt og vondt, ut fra anmeldelsene.

Komplett Prøysen

Kristine Welde Tranås, Anne Bolette Stang Eng, Ole Christian Gullvåg og Tom Styve er de fire skuespillerne som fyller rollene, og som har kunnet motta solide kritikker fra pressen siden premieren. I Hamar Arbeiderblad får både skuespillere, musikerne Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyr, og alle andre ansvarlige i Teater Innlandet rosende omtale.

  - Skaff meg en synder er komplett Prøysen, og en tett, sammensatt og mangfoldig forestilling om livet både på lokalet og i sin alminnelighet. Her er det rikelig rom for humoren og varmen til Alf Prøysen, dette er framifrå Prøysen-teater, skrev de.

Avslappende og herlig

  - Strålende og troverdig, avslappende og herlig, er stikkord fra Oppland Arbeiderblads omtale. Med andre ord er det bare å glede seg, og nedenfor finner dere bilder fra oppsetningen, som kanskje kan bidra til å friste enda flere til Basheim tirsdag, til grendefestens mangfoldige sider, slik stykket skildrer det.

Skaffmegensynder2BASKETAK: Pær og Hjalmar basker i hop på grendefesten.

Skaffmegensynder3KURTISE: Kjærlighet både på og utenfor dansegulvet, pakket inn med Prøysen-viser, kan sikkert friste mange til Basheim tirsdag kveld.

Skaffmegensynder5LUFTIG DANS: Swingende rytmer og luft under skjørtet hørte med i 50-tallets grendefester.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse