annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 LANSERING: Billuca Ensemble holder lanseringskonsert for sin nye CD på Aukrustsenteret onsdag 24. oktober.

Billuca Ensemble presenterer kammermusikk med en leken og mangfoldig tidskoloritt. Onsdag 24. oktober inviterers det til lanseringskonsert for deres nye CD i Aukrustsenteret. Det fristes med leken musikk for unge og åpne eller gamle og fordomsfrie ører.

På debutalbumet har Billuca Ensemble resirkulert og krysset musikk og tekster som spenner over en periode på nesten 500 år – fra 1500-tallet til 2012. Musikk av barokkkomponister som Dowland, Purcell og Händel er nytolket og rekomponert, mens gammel poesi fra 1600- og 1800-tallet har fått nytt tonefølge komponert av Martin Smidt. Billucas kammersound rommer både poetiske stemninger, rufsete groover, meditative melodier og utadvendt formidling, noe som også er uttrykk for musikernes mangfoldige bakgrunn – i ensemblet er det for eksempel tidligere Spellemanns- og Alarmprisvinnere/-nominerte fra kategoriene klassisk musikk, åpen klasse, jazz og pop.

I fjor turnerte ensemblet både i Norge og Nederland, og de vakte positiv oppsikt på Amsterdams store festival for klassisk musikk, Grachtenfestival. På den nye plata og slippkonserten hopper de bredere og høyere både med hensyn til musikksjanger og formidlingsform enn før, og det blir opptil flere urframføringer. Produsenter for plata er Jostein Ansnes og Trygve Brøske.
 
Billuca Ensemble består av
Hege Stokstad – vokal, Kristina Olsen Smidt – vokal, Tone Sand – fløyter, Guri Krog Dodig – bratsj, Anne Lise Fagerli – cello, Frode Dyrli Angelsen – gitar/lutt, Martin Smidt – trommer/perkusjon

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse