annonse
KulturFÅRETE KUNST: Rundt 150 sau i tre bokstavinnhengninger, bidrar til at flypassasjerene kan lese ULV i landskapet ved Svensrud gård i Gjerdrum kommune, midt mellom Oslo og Gardermoen. Foto: Harald Eigum.  

Alle som de nærmeste 2-3 ukene flyr til eller fra Gardermoen kan trolig oppleve å se spesielle konstruksjoner i landskapet, om de tar en kikk ut flyvinduet. Alvdølen Kine Lillestrøm er en av to prosjektansvarlige for Landart-prosjektet som er en del av Kulturuker i Gjerdrum 2012, 13. oktober - 4.november.

Landlig kunst under begrepet Landart, er i ukene framover å se i landskapet rundt i Gjerdrum kommune, mellom Oslo og Gardermoen. I forbindelse med et større antall arrangementer under årets Kulturuker i Gjerdrum, 13.oktober til 4.november, er ulike kreative innretninger plassert ut eller formet i landskapet. En av to prosjektansvarlige er alvdalskunstneren Kine Lillestrøm.

Alle som ferdes i terrenget og i lufta over Gjerdrum de neste ukene har dermed fått en forklaring på hvorfor de kan bli vitner til enkelte spesielle formasjoner, eller skulpturer i landskapet. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet, og blant annet gitt kunstnerne Kine Lillestrøm og Mari Meen Halsøy, mye PR med NRK TV-sendt reportasje.

Gjerdrum Bondelags medlemmer er sentrale i kunstutformingen, der både ploger, rundballeplast og malerkoster er tatt i bruk. Mest spesiell er nok likevel innhengningen med rundt 150 sauer i tre bokstavlignende formasjoner som med ullkledt sau innenfor danner ordet ULV midt ute på åkeren. - Et morsomt påfunn som skaper smil i hverdagsjaget, var en kommentar vi har fått med oss fra publikum.

Landart 0078QR-KODE: Hva du får opp på mobilen om du skanner denne QR-koden skal ikke vi ha sagt, men et symbol som vekker oppsikt er det uansett. Anleggsduk og svart maling var det som trengtes. Foto: Harald Eigum.

Landart 0161HJERTELIG HILSEN: Disse to hjertene er kanskje mer synlige langs veien, enn fra lufta, men gir i alle fall bilistene en liten, hjertelig hilsen til, fra eller forbi Gjerdrum. Foto: Harald Eigum. 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts