annonse
KulturBYR OPP TIL KONSERT: Oline Sofie Bakkom har med seg en solid trio når hun gjør en helt spesiell konsert i Alvdal kirke kommende onsdag kveld. Henning Sommerro, John Pål Inderberg og Ole Anders Feragen, bør sammen med Oline selv kunne trekke folk fra hele regionen. Alvdal blandakor og Alvdal mannskor medvirker.   

Med CD-utgivelsen Frivild fikk folkemusikeren Oline Sofie Bakkom stor heder sammen med sine kjente medmusikanter, deriblant Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Kommende onsdag er denne trioen på plass i Alvdal kirke sammen med gitarist Ole Anders Feragen, samt vårt blandakor og mannskor. Sammen byr de opp til en unik og flott konsertstund.

Onsdag førstkommende, 21. november, er det klart for en konsertopplevelse utenom det vanlige i Alvdal kirke. Oline Sofie Bakkom er kjent folkemusiker med snart 30 års fartstid i Dalakopa, samt mange solo-opptredener. Med støtte fra Alvdal kommunes kulturenhet har det nå blitt mulig å få til et samarbeid der bygdas blandakor og mannskor har øvd inn noen av Henning Sommerro korarrangementer hentet fra CD'en Frivild som kom ut i 2010. Tekstmaterialet bak denne CD-utgivelsen er hentet fra Rendalen. 

Gleder seg

  - Materialet bak denne konserten var egentlig et bestillingsverk som ble utsatt til 2013, men siden vi var i gang har jeg valgt å gjøre en konsert med Alvdal blandetkor og Alvdal mannskor nå i år. Et samarbeide som både jeg og de øvrige medmusikantene gleder oss til, sier Oline Sofie Bakkom.

Foruten Oline selv er Henning Sommerro og John Pål Inderberg to velkjente artister med lang fartstid bak seg innen mange musikksjangere.  - Jeg har kjent disse to godt gjennom mye samarbeid tidligere, blant annet med gammeldansmessen Vindens hjul, som vi lagde CD av i 1996. Gitaristen Ole Anders Feragen er også med denne gangen og var et naturlig valg ettersom vi har spillt sammen i mange sammenhenger i mange år, blant annet i Dalakopa hvor vi begge inngår, sier Oline.

 - Gleder oss

  - Alvdal blandetkor og Alvdal mannskor har fått æren av å være de første som skal teste ut ulike korarrangementer hentet fra Frilvild-CD'en, og som Henning Sommerro står bak. Det er klart vi er spente og glade for å få kunne bli med og ikke minst få være vertskap for denne konserten, sier blandakorets Karin Platou.

Vi tror musikerne som kommer på besøk vil fylle kirkerommet med en helt spesiell klang, og tekstene og musikken i seg selv er spennende med den innpakningen de her får. Før julekonsert-sesongen for alvor tar til, tror vi garantert at dette vil kunne bli en vel anvendt onsdagskveld for alle som måtte ha anledning til en konsert med både humor og varme.

KorGLEDER SEG: Alvdal blandetkor på en av de siste øvingene før kommende onsdags konsert i Alvdal kirke. Foto: Privat.

KordirigentSANGGLADE: Dirigent Lars Gustav Moldstad ser fram til onsdagens konsert, sammen med blandakorets Sigrid Randmæl (t.v.) og Ingunn Lundin. Foto: Privat.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts