annonse
KulturFYLTE KIRKEROMMET: Med fela, stemmen, samt spellmenn fra øverste divisjon, ga Oline Sofie Bakkom alle de 120 frammøtte en uforglemmelig onsdagskveld i Alvdal kirke. På tre av låtene samt ekstranummeret var blandakor og mannskor sterkt bidragende til opplevelsen. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Oline Sofie Bakkom, hennes tre sp(r)ellemenn og Alvdal Blandetkor med støtte fra Alvdal mannskor ga alle de 120 i kirkerommet en uforglømmelig kveld, da de sist onsdag bød inn til konsert i Alvdal kirke. Trampeklapp og stående applaus til slutt tydet på at alle var godt tilfreds, og vi tror det ble som Oline selv innledet med, der hun håpet at kveldens skulle gi de frammøtte noen glade minner å ta me hematt!

Oline Sofie Bakkom, Henning Sommerro, John Pål Inderberg og Ole Anders Feragen er musikere fra øverste hylle i norsk musikkliv, det kan ingen være i tvil om, i alle fall ikke etter å ha opplevd den spillegleden de framviste i Alvdal kirke onsdag kveld. - Lekent, lett, morsomt og vakkert, var oppsummeringen enhetsleder kultur i Alvdal kommune, Henny Oddveig Kveen Brustad benyttet seg av da hun delte ut blomster til hovedpersonen for konserten, eks-rendølen Oline Sofie Bakkom.

Resultat av Vindens hjul

  - Dette prosjektet og denne konserten er et resultat av et samarbeid som jeg, Oline og og John Pål hadde i Rendalen i 2010, og som resulterte i en plateutgivelse med tittelen Vindens hjul, innledet Henning Sommerro konserten med. - No får vi sjå om vi kjem i hau ka det va vi gjor fær to år sia, fortsatte han, mens publikum svarte med spontan latter, som det etterhvert ble mange muligheter til.

Det var i alle fall liten tvil om at både musikere og kor både husket og hadde øvd litt på stoffet i forkant. De drevne musikerne briljerte på sine respektive instrumenter og satte folk i en helt spesiell stemning i den halvannen timer lange konserten.

Særegen stemning

Folkemusikkinspirert stoff med arrangementer fra både Oline sjøl, Henning og Ole Anders Feragen var med på repertoaret, alt sammen vakkert innpakka, men noe utmerke seg ekstra.  

  - Ringen, som Oline og Ole Anders sammen spesialarrangerte til et polsk brudepar, og fikk komme til Polen for å spille til overraskelse for bruden, var en nydelig brudemarsj, vi sent glemmer. Halling-potpurriet med jazza innpakning fra saksofonist Inderberg og de andre var også noe for seg sjøl, men mer i kategorien tøft.

En særegen stemning fulgte deretter i en Polsmelodi fra Unset, der Henning Sommerro som arrangør startet, mens de andre la seg på melodien med sine instrumenter, første Oline med fela, John Pål med saksofon og Ole Anders med gitaren. Alt fløt det sammen til et lydbilde som både fylte kirkerommet og sjela til de 120 publikummerne.

Gode korbidrag og stående applaus

Korenes bidrag satt også som de skulle, og først gjennom to nummer tidlig i konserten, "Hyllning" og "Hvor er du?". Som nest siste innslag i programmet kom så en vakker melodi med tittel Carpe Diem, arrangert av osingen Jo Ryen, før koret igjen entret podiet og deltok på sangen om klovnen Paiazzo.

Når de stående klappsalvene ga seg, fylte så Henning Sommerro og resten opp med et ekstranummer, vi også mistenker var litt innøvd. Morsomt og lett, som resten av framføringene, og her fikk vi nok en gang oppleve saksfonisten John Pål Inderberg som ekte stand-up-komiker. Han fikk med seg på å akkompagnere melodien med små lydstunt fra koret.

Nettopp Inderberg imponerte nemlig mye i konserten, ikke bare med blåseinstrumentet i munnen. Den rappkjeftede trønderen hadde også et mer eller mindre innøvd innslag med såkalt diktlesing, som vi i alle fall fikk med oss inneholdt mange ord om Alvdal. Harald Grue skulle visstnok være forfatter av diktet (?), men i følge Inderberg var ikke alle vers gode nok. De han ikke refuserte gikk så i en fart at det knappest ble mulig å fange opp. Krampelatteren var ikke langt unna for flere enn undertegnede ....

Noen ganger er det slik at man får bli med på opplevelser som både gir ei slags avkobling, samtidig som det blir minner for år framover i tid. Onsdagskvelden i Alvdal kirke var nettopp ei slik stund, og det tror undertegnede at de fleste frammøtte satt med en følelse av.

Oline Henning JohnPSAMSPILT DUO: John Pål Inderberg (t.v.) og Henning Sommerro har nok passert både 100 og 200 opptredener sammen, og som kreative musikere i toppklasse, viste de sitt samspill til fulle under onsdagens konsert i Alvdal kirke.

Oline korVAKKER SANG: Oline Sofie Bakkom og Alvdal Blandetkor og Alvdal mannskor bidro til særegen stemning i kirkerommet.

Oline FeragenDYKTIG: Med gitarer og stemme var Ole Anders Feragen en solid bidragsyter under konserten i Alvdalskirka.

Oline kvartettKVARTETT: Denne kvartetten tar vi gjerne flere konserter med, f.v. John Pål Inderberg, Henning Sommerro, Oline Sofie Bakkom og Ole Anders Feragen.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse