annonse
KulturMANGE JULEGAVETIPS: Alvdalstrilogien med Simen, Bonden og Bror min ble nylig kåret til Norges morsomste bokutgivelse, og er et av mange julegavetips fra Aukrustsenteret. Ellers blir det mye spennende å se, kjøpe og/eller oppleve under årets Julegate, lover Trine Sørhus ved senteret. Foto: Ole Sylte Heggset.

Aukrustsenterets julegate kommende lørdag og søndag byr på mange gode julegavetips, kultur og et realt avbrekk i julestria. – Her blir det mye fint og også mye godt å få kjøpt, sammen med kulturelle innslag, lokker Trine Sørhus.

Julegata ved Aukrustsenteret har i flere år lokket til seg utstillere med fristende salgsboder og både lokal mat og husflidsartikler kan være smarte og gode julegavetips. I tillegg er det begge dagene kulturelle innslag, juleverksted med malerkost og selvsagt åpen kafè. 

Mat og husflid i gata

Utstillerne som kommer igjen og igjen, hvert eneste år, blir i år mer mangfoldige enn noen gang. Pinstifisk fra Røros kommer med rakfisk, bakstvarer blir å få kjøpt, julesylte og andre kjøttprodukter besørges av blant andre Bakken Øvre fra Løten og mer lokale Rondane Gardsmat.

Husflid av mange slag bør også være aktuelle julegaver under treet, og lokal glasskunstner Pål Birkelund er blant de som er på plass. I tillegg er strikketøy, tova plagg og pyntegjenstander, samt treprodukter, noe av det som vil bli å få kjøpt, sier ansvarlig Trine Sørhus ved Aukrustsenteret.

Mal ditt eget maleri

Lokal kunstner Janniken Strømseng vil både lørdag og søndag ha juleverksted hvor det er mulig å få male sitt eget maleri, enten som julegave til seg selv eller andre. – Ja, dette tror vi blir et populært tilbud, og artig at vi får til også slike innslag på Julegata, sier Gunn Hvamstad.

Strømseng skal for øvrig ha utstilling av egne verker ved Aukrustsenteret i hele desember, om noen vurdere kunst som julegavealternativ. Utstillingen åpnes med julegata.

Julebrev og rock

Nystumoen er ellers på plass for å postlegge årets hilsen til Slottets store og små, og vil nok her oppsummere smått og stort. Kanskje vil HM Kong Harald få inspirasjon til sin nyttårstale?

Musikalske innslag blir det også underveis i den første adventshelgen. En konsert med skolekoret markerer åpningen av årets julegate, mens det også blir Julerock lørdag, signert kulturskolens gitarister og trommeslagere.

Konsert og fortellerstund

Lørdag kveld blir det konsert med kjente og kjære julemelodier, refleksjoner over julestri og høytid, når «Trio i rødt» kommer på besøk. Klaver og euphonium er instrumentene som trakteres, mens det selvfølgelig blir vokale bidrag til avslapning i julestria.

Søndag er det så fortellerstund med julefortellinger ved Betine Fiskaa Johannessen, leder i Teater i Fjellregionen.

– Jeg håper vi med denne gode miksen av både julegatas tilbud og de kulturelle innslagene, kan få god respons fra publikum, avrunder en spent Trins Sørhus på Aukrustsenteret.

Julegate TrioJULEKONSERT: Trio i rødt byr på et avbrekk i julestria med sin konsert på Aukrustsenteret lørdag kveld, 1. desember.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts