annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SUKSESS: Livestock har vært en svært vellykket satsing. Nå håper arrangørene kommunen vil støtte arrangementet videre. Foto: Livestock

Arrangørene av Livestock søker Alvdal kommune om 80.000 kroner i støtte til festivalen i 2013, og samtidig om kommunal støtte til 10% av totale utgifter for arrangementet hvert år til og med 2016.

Livestock Event søker også om underskuddsgaranti på 10% av totale utgifter for perioden 2013 – 2016.

Støtte i fjor

Livestockfestivalen mottok for første gang kommunal og fylkeskommunal støtte i forbindelse med arrangementet i 2012, og arrangørene høstet i kommunestyret mange lovord for sitt arbeid med å skape et attraktivt og spennende tilbud for ungdommen i regionen.
  – Støtten bidro til et synlig løft og og en profesjonalisering som resulterte i større engasjement blant styret og enda mer pågangsmot. Det viser at festivalen er ønsket og viktig for regionen, skriver Livestock Event i sin søknad til kommunen.
  – 2012 viste hva Livestock ønsker å være, nå er målet å gjøre det som fungerte enda bedre. Livestock ønsker å kunne opparbeide seg økonomisk stabilitet og sikkerhet, slik at man kan fortsette å formidle musikk og aktiviteter i flere år framover, heter det i søknaden.

Sunn økonomi

– Festivalen har vært drevet i fem år uten offentlig støtte og vist at den har en sunn økonomisk styring, med et drivverdig potensial. Vi ser likevel at det medfører visses økonomiske utfordringer for å opprettholde kvaliteten på festivalen og videreutvikle festivalen ytterligere, skriver Audun Lutnæs i søknaden på vegne av Livestock Event.
  Målet er å utvikle Livestock til en bred og regional kvalitetsfestival.

Skape, aktivisere og profilere

Ut fra kjerneverdiene skape, aktivisere og profilere ønsker arrangørene å gjøre Livestock til et unikt kulturtilbud i Fjellregionen.
  Formålet er å  fremme og videreutvikle musikkmiljøet i regionen, samtidig som de ønsker å tilby opplevelser innen musikk og aktivt friluftsliv, samt promotere regionens potensial og muligheter.
  – Dette skal realiseres ved å skape oppmerksomhet rundt lokal musikk og gi lokale musikere en profesjonell scene å spille på, samt være en scene som kan gjøre musikk av høy kvalitet tilgjengelig for et større publikum, skriver Livestock om sine verdier og mål.

Mer enn musikk

Livestock 2013 blir den sjuende festivalen på rad. Siden den forsiktige starten ved Basheim har arrangementet vokst og utviklet seg raskt, de siste åra med Stormoen skytterbane som arena.
  Målene for neste års festival er ambisiøse og handler om å utvikle både musikken og de andre aktivitetene som gjør Livestock til et helhetlig og spennende tilbud til ungdom over to hele dager. Blant annet rettes det nå også et stadig økende fokus på servering av lokal mat.
  Målet for 2013 er å ha 1000 betalende gjester innenfor portene, å fenge flere i alle aldre og utvikle det utenommusikalske programmet. Samtidig er musikken selvsagt viktig og tre-fire headlinere, store nasjonale band, er målet for å trekke folk til festivalområdet ved Skytterbanen.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse