annonse


FIKK STIPEND: Halvor Riset Granrud søkte, ble nominert og fikk i fjor tildelt Drømmestipendet pålydende kr. 10.000,-. Han jobber nå med å realisere sin drøm om å få skrevet sin egen musikal, etter at sjekken ble overrekt i kommunestyrets møte 20.juni. Da kvitterte Halvor med utdrag fra sitt mangfoldige musikalske repertoar. Foto: Ivar Thoresen. 

I fjor ble Halvor Riset Granrud nominert til Drømmestipendet fra Alvdal kommune, OG han ble også en av de 100 ungdommene landet over som i kåringen ble vinner av en stipendsjekk pålydende 10 000 kroner. Nå og fram til 1.mars oppfordrer kulturskolerektor Mali Hauen til innsending av nye søknader, om du har lyst til å bli blant de nominerte for stipend som kan realisere nettopp din drøm.

Har du en drøm eller kjenner du noen som bærer på en drøm innen musikk, dans, skriving, teater, visuell kunst eller et annet uttrykk, kan du sende dette inn til kulturskolen innen 1.mars. Kanskje blir det starten på å få realisert drømmen?

Mange kandidater

Kulturskolerektor Mali Hauen mener Alvdal har mange kandidater som bør ha muligheten om de setter seg ned å søker på midlene som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping står sammen om å dele ut. - Kommunen har mulighet til å nominere en kandidat innen hver av de seks kategoriene, og kanskje er dette starten på å få realisert din drøm, sier hun, med klar oppfordring til bygdas unge.

Søkerne må være født i 1993 eller senere. – Har noen en drøm håper jeg de kan skrive ned en kort beskrivelse av den og sende den på e-post til meg, sier hun.Søknadsomgangen for Drømmestipendet 2013 ble åpnet nå sist fredag, og siste frist er satt til 1.mars.

Vinnerne kåres 5.juni

Mer informasjon om Drømmestipendet kan du finne på www.drommestipendet.no. Hundre heldige vinnere presenteres 5. juni 2013 og i løpet av høsten vil noen av disse få oppfylt nok en drøm - Drømmetreffet.

Halvor Riset Granrud vant altså stipend som første alvdøl i fjor, og fikk prisen utdelt i kommunestyret 20.juni. - Når det gjelder stipendet er æren viktigere enn beløpet, sa utdeler Berit Konstad Graftås fra Norsk Kulturråd på utdelingen. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse