annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KULTUR: Alvdal Venstre mener tida er inne for ei regional kulturmelding i Nord-Østerdal. Spelet om Malena-Knut på Husantunet i sommer er et eksempel på det mangfoldige kulturtilbudet i regionen. Foto: Ivar Thoresen

Årsmøtet i Alvdal Venstre mener tida er inne for å utarbeide ei regional kulturmelding for Nord-Østerdal.

I en uttalelse fra årsmøtet skriver Alvdal Venstre:? 
  – For marknadsføringa sin del, men og for å bevisstgjere oss sjølve på kva kulturtilbod som finst i regionen, meiner Alvdal Venstre vi må få på plass ei kulturmelding som samanfattar og viser veg. ??

Samhandling og koordinering

??Alvdal Venstre mener dette vil gi bedre samhandling og koordinering av regionens kulturaktiviteter, slik at kollisjoner kan unngås og kan bidra til å gjøre hele bredden i kulturlivet mer synlig – både de offentlige tilbudene og de aktivitetene som skjer i privat regi.??

Samfunnsbygging

– Kanskje kan vi få meir kultur ut av innsatsen, menneskeleg og materielt, som er til disposisjon? Kulturbygging er samfunnsbygging! Ei regional kulturmelding kan vere verktøyet som trengst for å få til ein samla innsats for kulturelle fyrtårn i regionen - som Tynset kulturhus, Dølmotunet, Aukrustsenteret, Nord-Østerdalsmuseet, Nord-Østerdal Musiker, Nord-Østerdal Symfoniorkester, Livestock-festivalen og alle dei ulike spela og «dagane» i regionen, skriver Alvdal Venstre videre i uttalelsen. ? 
  – Meldinga kan vere til inspirasjon for alle nord-østerdøler som arbeider med kultur i vid forstand – og det er mange!

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse