annonse
KulturKLARE FOR MARTNAN: I sju dager har seks ekvipasjer fra Hedemarken lasskjørerforening allerede vært på farten. F.v. Grete Hveem, Mari Bryhni og Erik Flagstad. Foto: Ole Sylte Heggset.

Rørosmartnan nærmer seg, og lasskjørere fra både Norge og Sverige har allerede startet på veien mot målet. I dag, søndag samles alle nord-østerdølene i museumsparken på Tynset for felles avreise, og med alvdøler blant disse. Fredag kveld møtte vi imidlertid på Hedemarken lasskjørerforening på Skarpsno, ved Taverna, og de hadde allerede vært på farten i sju dager.

  - Vi har vært på farten nå i sju dager, og begynner å se slutten av turen. Alt har gått svært bra hele veien, og på Røros skal vi servere både dram og andre ting fra sledene våre, lover de. Seks hester og noen flere kusker var med i følget som fredag ettermiddag ankom Alvdal. På Skarpsno bak Taverna fikk det stallet opp hestene for natta, mens kuskene skulle ha sengeplass på Taverna.

Lasskjoring2LASSKJØRERDRAM: Med aquevitt med opphav i mandelpotet fra Nord-Østerdalen har hedemarkingene med seg Lasskjørerdram for salg og muligens smaksprøver på Rørosmartnan. Her er det Karine Bogsti som viser fram et eksemplar av sorten. Foto: Ole Sylte Heggset. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse