annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 ROCKET SCENA: Oslo Ess ga et forrykende show og en konsert som vil bli husket lenge, da de var hovedtrekkplasteret under første kveld av Livestock i fjor. Foto: Oda Rønning.

Det blir et herlig gjensyn med en av fjorårets publikumsfavoritter under Livestock i juli. I dag kan nemlig arrangørene røpe at kritikerroste og populære Oslo Ess er klare for Stormoen skytterbane også i år.

– Det er en stor ære for oss at Oslo Ess igjen er klar for Livestock-festivalen, sier Andreas Tronsgård.  

Festivaldebut??En kjølig julikveld i fjor stod Oslo Ess bak scenen på Stormoen skytebane. Asfaltbandet fra hovedstaden skulle være headlinere på en festival for første gang. Regnet lå i luften, og plassen foran scenen var nesten tom. Tvilen spredde seg i gruppa. Var de ikke klare for dette? Med ett fikk de øye på regntøykledde hoder på vei ut av skogen. Noen minutter senere var plassen foran scenen full av feststemte Nord-østerdøler.
  – En sinnssyk lettelse, sier vokalist Åsmund Lande.

For 80.000 på Rådhusplassen

Siden konserten blant granleggene på Alvdal, har bandet spilt for 80 000 mennesker på Rådhusplassen i Oslo, og delt scene med store internasjonale navn på Øyafestivalen. ?  Siden desember 2012 har de ligget sammenhengende på P3s spillelister med hitene «Gi meg noe dritt», «Alt jeg trenger», «Caroline» og «Bislett Stadion».  Med to kritikerroste plater, og over 200 konserter i fjor, er Oslo Ess for tida et av landets mest populære rockeband.

Gleder seg

– Det var utrolig god stemning i fjor, og det er veldig kult at Livestock ville ha oss igjen, sier Lande.?  Vokalisten er imponert over festivalen på Stormoen. På Livestock-rockumentaren fra 2012 sier gutta i bandet at det er den beste scenelyden de har hatt. Lande trekker også fram en stor og flott scene, samt campinglivet på området under festivalen, som gode minner. Men det rockeren fra hovedstaden husker aller best er lokale historier i beste Aukrust-stil.?  – Vi fikk noen veldig gode røverhistorier av de som kjørte oss. Det var noen av gutta som hadde vinsja bilen sin opp i hoppbakken, og så kjørt utfor unnarennet. De historiene sitter godt igjen, sier han og ler.

Større og kulere show

Bandet som er kjent for sin energiske asfaltpunk om livet i hovedstaden, gleder seg til å spille  der asfalten aldri når, langt inne i de dype skogene på Alvdal. Selv om Oslo Ess har fylt både Rockefeller og Rådhusplassen, lover Lande at de ikke kommer til å spare på kruttet under sommerens Livestock-festival.?  – Publikum kan forvente seg et større show og en kulere produksjon enn i fjor. Vi kommer til å ta med oss alle triksa vi har! sier han. ?  Les Alvdal midt i vælas reportasje fra fjorårets konsert.

50.000 fra Hedmark fylke

Samtidig kan Livestock-arrangørene glede seg over et ferskt vedtak i Fylkesrådet som sikrer festivalen til sammen 150.000 kroner i økonomisk støtte fra Hedmark fylkeskommune, fordelt med 50.000 kroner i året de neste tre åra.?  Et nytt bevis på at Livestock virkelig har etablert seg som et kvalitetsarragement som settes pris på og legges merke til langt utenfor kommunegrensene.
  –Festivalen er spesiell og særegen med sin kombinasjon av musikk med fokus på lokale artister, samt noen profesjonelle artister og en basecamp-del som fokuserer på ekstremsport og aktivt fruiluftsliv. En treårig avtale om driftstilskudd vil sikre festivalens mulighet til å utvikle seg til å bli en fast attraksjon for Fjellregionen. Dette har stor betydning for kulturtilbudet for unge i Fjellregionen og for Innlandet for øvrig. Samtidig aktiviseres lokale krefter på en aktiv og kreativ måte, skruver Fylkesrådet i sin saksutredning.

OsloEss
KOMMER TILBAKE: Oslo Ess er klar for Stormoen skytterbane og Livestock 2013. Foto: Svein Finneide

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen og Henriette Aurtande
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse