annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GLEDER SEG: Ellen Engh er på plass og gleder seg til å komme skikkelig i gang med jobben som driftsleder ved Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

Etter fire år som daglig leder i Nasjonal turistveg Rondane er Ellen Engh nå på plass i jobben som driftsleder ved Aukrustsenteret. Bærumsjenta, som er bosatt i Folldal, er spent og gleder seg til den nye utfordringen.

– Jobben virker kjempeinteressant og det blir veldig artig å jobbe med Aukrustsenterets plass i det store bildet, sier Engh og er forsiktig med de store ordene etter bare noen dager i jobben. Aller først handler det om å sette seg inn i produktet, huset og hele Kjell Aukrusts verden.
 – Men her får jeg uten tvil jobbe med noe jeg synes er spennende, sier hun.

Kulturformidling og samarbeid

Ellen Engh røper stor respekt for det produktet hun skal være med å løfte fram.
  – Aukrustsenteret skal formidle viktig kultur. For å få det fram handler det om samarbeid, både lokalt, regionalt og i større sammenheng. Vi har et sterkt og spennende produkt som står trygt i kvalitet med base i  alt det flotte Kjell har laget, fortsetter Engh.
  Som «reiselivshode» er hun begeistret for samarbeidstanken i næringsminister Trond Giskes nye strategi for reiselivsutvikling, og Engh er tydelig på at samarbeid er et nøkkelord for hennes egen inngang til jobben ved Aukrustsenteret.
  – Vi er medlem av Røros Reiseliv. Det betyr ikke at vi ikke skal jobbe også for å samarbeide med Hedmark. Det ene utelukker ikke det andre. Vi må tenke større. Målet er jo et ønske om å formidle det vi har til flest mulig.

Logisk utvikling

Ellen Engh er også fascinert av den planlagte Flåklypa-utbyggingen ved Aukrustsenteret og ser fram til å sette seg mer detaljert inn i planene.
  – Planene er helt i tråd med hvordan Aukrustsenteret kan utvikle seg med logiske skritt, sier Engh og røper at hun har hatt Kjell Aukrust med seg helt siden barndommen.
  – Jeg har lest bøkene hans siden jeg var liten, og kan lese dem om og om igjen. Det er herlig å kunne sitt helt alene med en bok å få latterkrampe. Slik er det med Kjell Aukrust. Han har en egen evne til å nå folk i alle aldre med sine tekster.
  – Tegningene hans er jo også helt fantastiske. Du oppdager en ny strek og noe nytt hver gang du ser på dem. Det er helt utrolig hvordan det er mulig å formidle så mye gjennom så små tegninger, sier Aukrustsenterets nye driftsleder og mener videre at Kjell Aukrust har skildret alvdølene så presist og godt at det er mulig å plukke ut alvdøler blant folk du møter på gata.

Fra Bærum til Folldal

Ellen Engh er opprinnelig fra Bærum, men bor altså i Folldal. Dit kom hun fra Sollia, etter først å ha studert både i Southampton og på Evenstad. Først en bachelorgrad i markedsføringsdesign i England, så en bachelorgrad i utmarksturisme på Evenstad.
  Så fikk hun sommerjobb som guide i gruva i Folldal før det ble jobb i Nasjonal turistveg Rondane.
  Og nå er det altså Aukrustsenteret som skal få glede av hennes erfaringer, tanker og visjoner.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse