annonse
KulturSTAUTE KARER: Besetningen i STAUT er som følger, Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor), Alf Magne Hillestad (trommer, kor), Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor). Foto: staut.no

Høstdalsdagene 2013 avvikles første helga i juli, men det store konsertarrangementet på Høstdalen i sommer dukker ikke på scenen før fredag 2.august. Da blir det storfest med det populære valdresbandet STAUT på scena i Høstdalen.

Staut’s tredje album ”STUGUREINT” ble sluppet 8. april i år, og gikk rett inn på førsteplass på VG-lista ”Album Topp 40”. De fleste kjenner nok gruppa fra gjennombruddsåret 2011 der singelen «Slepp meg inn» var starten på en opptur som foreløpig ikke har avtatt. Her en smakebit fra da STAUT besøkte Thomas og Harald i TV's Senkveld.

Eget initiativ

Det som startet som en morsom idé blant en gjeng musikere fra Valdres, har vokst til å bli et særdeles populært band som når langt utover den relativt smale folkrock-båsen anmelderne gjerne putter de i.

I 2013 er det seks mann sterke kollektivet klare med sitt tredje album, «Stugureint», og i dag dukka plutselig Høstdalen i Alvdal på turnèlista deres. Kreftene bak Høstdalsdagene med flere står i spissen for storfesten som fort kan komme til å samle folk fra mer enn bare vår region til en konsert i mildt sagt spektakulære kuisser om være slår til.

Etter det vi kjenner til er det medlemmer i bandet som på på eget initiativ har søkt seg til Alvdal og Høstdalen. – Setermiljø er perfekt for oss og musikken vår, skal de ha sagt til den lokale arrangørkontakten.

Stolte over låtene

Fredag 2.august blir det dermed stor stemning med valdrisene hvor elementene av norsk folkemusikk nok er rendyrket mer enn tidligere i det siste albumets spor. - Det låter fortsatt lett gjenkjennelig «Stautsk», men lydbildet er utviklet, sier de på sin hjemmeside www.staut.no

– Det er et stolt band som nå er klare til å presentere sitt nye materiale, forteller vokalist Gaute Lein Ausrød. – Vi er veldig fornøyde med de nye låtene, avrunder han, og gleder seg stort sammen med resten av bandet til å innta festplassen på Langsetra i Høstdalen. Ryktene sier at bandet skal overnatte til seters også!

En annen slager til STAUT er Sjå sole, og refrenget herfra passer godt med setergras, sommer og ...

Sjå sole

E må nyse

Tenk så gøtt mø ska ha det i lag

Ligge mjukt i ei eng

Som gjer nytta si som seng

Berre gå hånd i hånd ein sommardag

  • Ingen kommentarer funnet
annonse