annonse
Kultur100 ÅR: Stemmerett for kvinners 100-årsjubileum markeres landet over, og onsdag kveld er Aukrustsenteret stedet.

Stemmerettsjubileet markeres landet over, også i Alvdal. Onsdag 12.juni er det Aukrustsenteret som er arena for en markering i regi Alvdal bibliotek og kommunens kulturenhet. Forfatter Liv Marie Austrem forteller om sin mormor Ingeborg Otterteppen, som levde og stemte for hundre år siden.

66-årige Liv Marie Austrem er en norsk forfatter fra Vågå i Gudbrandsdalen. Austrem har skrevet mange barnebøker og har fått Brageprisen to ganger sammen med illustratøren Akin Düzakin, for bildebøkene Tvillingbror og Tvillingsøster. Hun skriver på nynorsk. Liv Marie Austrem bor i Oslo, men onsdag kveld kommer hun altså til Alvdal og Aukrustsenteret for å fortelle om som mormor Ingeborg Otterteppen, som altså var en av kvinnene som levde og stemte for hundre år siden.

Etter Austrems innslag opplyser Torstein Aasbrenn ved Alvdal bibliotek at det blir anlednling til en benstrekk og kaffetår, før det blir konsert med tema kvinner og kvinneliv sammen med musikk fra første halvdel av 1900-tallet. 

- Bak denne presentasjonen står de to tidligere alvdølene som drev teaterverkstedet i Klokkaran på Plassen, Lise Eskedal og Gerd Svenfors, samt Mali Hauen og Live Stokstad

  • Ingen kommentarer funnet
annonse