annonse
KulturBIDRAGSYTERE: F.v. forfatter Liv Marie Austrheim, Live Stokstad, Yelena Wang, Mali Hauen, Lise Eskedal og Gerd Svenfors, bidro til en fin kveld på Aukrustsenteret da kommunens andre arrangement i anledning Stemmerettsjubileet ble avholdt onsdag kveld. Foto: Henny O.K Brustad. 

Onsdag 12. juni ble det andre arrangementet i anledning Stemmerettsjubileèt, arrangert i regi Alvdal kommune på Aukrustsenteret. Rundt tjuetalls fremmøtte fikk en flott kveld med foredrag fra forfatter Liv Marie Austrem, samt påfølgende underholdning.

Forfatter Liv Marie Austrheim fra Vågå innledet kvelden med å fortelle om sin mormor Ingeborg Otterteppen som levde og stemte rundt 1913. Hun fortalte levende om hennes liv som fattig alenemor, med en drøm om Amerika. På den tiden kunne en ikke som kvinne selv velge hvilken retning en ville gå, mye var forutbestemt av de forhold en ble født inn i. 

Etter kaffepausen var det forestilling med nydelig akustikk i kafeen i Aukrustsenteret. Tema var kvinnerøster på tidlig 1900-tall, som stod opp for barns rettigheter og vilkår. Temaet ble bundet sammen med ord og musikk på nydelig vis. Bak dette stod de to tidligere alvdølene som drev teaterverkstedet i Klokkaran på Plassen, Lise Eskedal og Gerd Svenfors, sammen med Mali Hauen, Live Stokstad og Yelena Wang. 

Det ble ellers minnet om at det senere i høst vil bli en arrangert en ren konsert i anledning jubileet, med tittel Hyllest til kvinnen, hvor lokale aktører sammen med ordningen Nord-Østerdal musiker, vil stå på scenen.

Stemmerett1KOSTE SEG: De rundt tjue frammøtte på Aukrustsenteret fikk en fin opplevelse med både foredrag og musikalsk tonefølge. Foto: Henny O.K Brustad.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts