annonse
KulturGLEDER SEG: Trine Sørhus (t.v.) og Gunn Hvamstad ser fram til kommende helg, med utstillingsåpning, operapub og konserter, samt resten av sommersesongen 2013. Foto: Ole Sylte Heggset.

Rakettnedslaget i Grimshaugen er i støpeskjea, det bygges bilbane inne i Meierisalen, og sommerprogrammet er mildt sagt variert. Kommende helg starter sommeren for fullt, også på Aukrustsenteret.

Jø, så fyse - sommeren 2013 blir spennende i Aukrusts verden.  – Ja, vi gleder oss stort til et mangfoldig program, og håper og tror at besøkstallet også vil gjenspeile litt den utviklingen vi er inne i, lyder det fra Gunn Hvamstad og Trine Sørhus.

Operapub og utstillinger

– Hovedsesongen starter jo med Midtsommerdagene og skoleslutt, og til denne helga skal vi ha avsluttet byggingen av den nye bilbanen vår med lastebiler inne i Meierisalen. Det tror vi garantert skal kunne trekke små og store gutter og jenter til en prøvetur, sier Gunn Hvamstad. Helgen byr ellers på utstillingsåpning med Nina Nordbø fra NRK som vil åpne utstillingen med Kjell Aukrusts streker fra trilogien om Simen, Bonden og Bror min, som i 2012 ble kåret til tidenes morsomste bok. 

Lars Espen Aukrust, Kjells nevø, stiller ellers med malerier, samt foredraget "Den som ser og den som maler", mens det tradisjonen tro er klart for ny operapub med Knut Stiklestad, Maija Skille og pianist Mona Spigseth. - Dette er musikk og musikere i toppklasse framholder Gunn Hvamstad, og lover utdrag fra opera, viser og musikaler.

Aukrust OperapubOPERAPUB: Knut Stiklestad er tradisjonen tro klar for ny runde med Operapub, når Aukrustsenterets første store sommerhelg markeres i forbindelse med Midtsommerdagene.

Jø, så fyse!

Når helgen er unnagjort er det så full rulle med forberedelser til sesongens høydepunkt med helga under tittelen Jø, så fyse!Helgen 12-14.juli vil Aukrustsenteret syde av liv, og årets store trekkplaster er Per Inge Thorkildsen, som da følger opp debuthelga fra i fjor med Herborg Kråkevik som hovedartist.

Thorkildsens forestilling fredag kveld er nok beregnet for det litt voksnere publikummet, og er kalt «Humor e den beste medisin». På dagtid både fredag og lørdag tilbyr rogalendingen så noe for hele familien under tittelen «Ein gode latter forlenge kjeften».

Andre aktører denne helgen er den velkjente Morten M. med sine tegninger som stilles ut under temaet Arte Romeo. Lørdag kveld blir det så en spektakulær konsert med tittel «Horisonter», der vår egen Ingrid Vollan leser Aukrust, akkompagnert av de velkjente musikerne Arve Henriksen (trompet) og Eirik Raude (slagverk). 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse