annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KOMMER: Eirik Raude er regnet som en av våre fremste slagverkere, i tillegg til at han drar humor inn i konsertene sine. Søndag er han på plass i Aukrustsenteret for leken underholdning, og kanskje gjentar han suksessen fra Ivar Aasen-tunet hvor dette bildet er tatt med Raude som spiller på ei nynorskbok ... Foto: Knut Bry.

Humor er et sentralt stikkord for sommerhelga på Aukrustsenteret 12. – 14. juli, som har fått overskrifta ”Jø, så fyse”. Konserten 14. juli, ”Horisonter”, føyer seg inn i rekka.

På scena søndagskvelden står de dyktige utøverne Arve Henriksen og Eirik Raude klare til å slippe løs mye lekenhet. Eirik Raude gjorde opptak av lyder i Aukrustsenteret forrige søndag og han sier sjøl om konserten:

  – Dette kommer til å bli en veldig leken og publikumsvennlig konsert. Vi to musikerne er trompetist og slagverker, men Arve bruker vel så mye stemme og ord - og jeg lager lyd på all slags forskjellige saker og ting, sier Eirik Raude.

Aukrust-festkonsert

  – På konserten i Alvdal blir det noen Reodor Felgen-aktige greier. Konserten balanserer mellom lett humor og dypt alvor, tett kontakt med publikum, og reflekterer over hvordan vi opplever de rommene vi lever i. Dette sammen med Ingrid Vollan som leser Aukrust-tekster kommer dette til å bli en skikkelig Aukrust-festkonsert, lover han!
 
Eirik Raude (f 1973) er regnet som en av våre fremste slagverkere. Han har vært solist med orkestre som Berlin-filharmonien og Los Angeles-filharmonien, urfremført verker av bl.a. Erlend Skomsvoll, Sofia Gubaidulina, Eivind Buene, Mark Adderley, gjort tverrkunstneriske prosjekter med bl.a. videokunstner Boya Bøckmann, lydtrioen Ursound, dramatikerne Marius Kolbenstvedt og Nina Ossavy, koreografene DansDesign.

Arve Henriksen (f 1968) er en av Norges fremste jazzmusikere, trompetist og komponist. Han har bl.a spilt med Silje Nergaard, Sondre Bratland, Motorpsycho, D’Sound, Terje Isungset, Stian Carstensen, i Jon Balkes  Magnetic North Orchestra, Audun Kleives GeneratorX, Trygve Seim ensemble, Christian Wallumrød ensemble, Supersilent.

Gleder seg

Alvdøl og rikskjendis Ingrid Vollan skal som nevnt opptre sammen med de to musikerne under konserten, og gleder seg stort til forestillinga.  - Ja, vi øver hver for oss, men møtes litt tidlig søndag for å gå gjennom å samkjøre oss. Dette er flinke karer som jeg ser fram til å opptre sammen med, sier hun når hun er en snartur innom redaksjonen med sin neste blogg. En blogg om dialekta vår, som bør kunne engasje og få flere til å dra på smilebåndet, den også.

Staben på Aukrustsenteret ser også fram til en spennende avslutning på sitt andre ård med storsatsingen i juli.  - Ja, vi ønsker velkommen til ei spenstig avslutning det vi alle håper at skal bli ei fysen helg, avrunder Jø, så fyse-generalen, Gunn Hvamstad.

Programmet for hele helgen på Aukrustsenteret finner du HER!

Raude1
SPILLER: Arve Henriksen er en av Norges fremste jazzmusikere, trompetist og komponist. Søndag spiller han i Aukrustsenteret, mens bildet er fra opptreden på Ivar Aasen-tunet, der såkalt lydsamler, Bjarne Kvinnsland, konsentrert bidrar i bakgrunnen. Foto: Knut Bry.

VollanFERIERER: Ingrid Vollan ferierer hjemme i Alvdal om dagen, men stiller gladelig opp når Aukrustsenteret kommende helg arrangerer sin Jø, så fyse-helg. - Eirik Raude og Arve Henriksen er to flinke karer som jeg ser fram til å opptre sammen med, sier Ingrid. Foto: Ole Sylte Heggset.

 

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse