annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 MANGE KOM: Over 100 deltok på Garborgdagane-arrangementet i fjor. Arrangørene håper på like mange i år. Foto: Per Hvamstad

Organisasjonen Garborgdagane har fått med seg Bonde- og småbrukarlaget som samarbeidspartner når de inviterer til det årlige Garborgdagane-arrangmentet søndag. Temaet er Garborg og jordbruket.

– I år er vi glade for å ha fått i stand arrangementet i samarbeid med Norsk bonde- og småbrukarlag ved Ståle Støen, ikke minst siden tematikken i år handler om jordbruket og Garborg sin tilknytning til jordbruk sett fra ymse synsvinkler, sier Øyvind Randen i Organisasjonen Garborgdagane foran årets arrangement.

Garborgdagane arrangeres søndag 18. august og programmet starter kl. 11.00 på Kolbotnen ved Savalen.
  Der starter det med et foredrag av Garborg-eksperten Arne Dag Østigård. Foredraget handler om Garborg og jordbruket spesielt.
  En time senere holder Olav Randen et kåseri om Arne Garborg og æresmedlemskapet i Norsk bonde- og småbrukarlag.
  Deretter forflytter arrangementet seg til Einaly der det først blir kaffe med biteti. I Einaly er det også fotoutstilling om bureiserhistorien i Norge før krigen.
  Olav Randen er ikke ferdig for dagen. I Einaly vil han kåsere om bureiserhistorien, før det formelle programmet avsluttes med en orientering om kvinneboka til Norsk bonde- og småbrukarlag og NBS sine 100 år. Hilde Mellum, leder i NBS sitt kvinneutvalg, står for orienteringen.

Lokalmatprodusenter vil også ha stands dele ut smaksprøver og selge sine produkter i forbindelse med årets Garborgdagane-arrangement.
  Billettprisen for å være med på hele årets arrangement er 100 kroner.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse