annonse
KulturBLIR SPENNENDE: - Det er klart dette blir spennende. Det å få lov til å være den ene av de tre første munnspillerne som inntar orkestergrava i Operaen er i seg selv en ære, og blir helt sikkert spesielt. I tillegg er jo en oppsetning i Den Norske Opera & Ballett, helt klart en lærerik erfaring å ta med seg, fastslår Tore Reppe, like før premiereforestillingen kommende lørdag. Foto: Privat.

I perioden fra kommende lørdag 7.september og fram til 5.oktober deltar en alvdøl med munnspill i oppsetningen Le Grand Macabre på Den Norske Opera & Ballett. Tore Reppe blir en av tre på munnspill i orkestergrava, og dette er faktisk første gang at munnspillet inngår i operaorkesterets besetning. - Spennende og en solid erfaring å ta med seg videre, sier en oppglødd Reppe, kun tre dager før premieren.

Operaoppsetning Le Grand Macabre er en såkalt burlesk apokalypse, som skildrer et samfunn på vei mot stupet. Oppsetningen finnes grundig omtalt på Den Norske Opera & Balletts sider, men i orkestergrava finner vi altså for første gang tre munnspillere av nasjonalt format, hvorav Tore Reppe er den ene. 

  - Visst er dette en opplevelse å få være med på, og selv om jeg har vært heldig å fått være med på en del i musikklivet hittil, blir dette noe helt nytt. Prøvene i orkestergrava kom først i gang sist mandag, mens det altså er duket for premiere allerede nå kommende lørdag. Profesjonelle utøvere i alle ledd gjør at dette er tid nok, men likevel blir det selvsagt spennende å se og høre publikums reaksjoner, innrømmer Reppe.

Vi ønsker lykke til, og kanskje blir det alvdøler som benytter anledning til å høre en alvdøl spille i operaen, samtidig som de får stifte bekjentskap med den flotte konsertaulaen og bygget fra innsiden.

Reppe orkestergravaoppFØRSTE MED MUNNSPILL: Fra orkestergrava ser ikke musikerne all verden av forestillingen, men må stole fullt og helt på dirigenten og Tore Reppe ser fram til premiere og den ene av totalt ni forestillinger i perioden 7.september til 5.oktober. Foto: Privat.

Reppe orkestergravapauseSTORT ENSEMBLE: Orkestergrava på Operaen er stor, og musikerne mange. Foto: Privat.

 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse