annonse
KulturTUATAF: Liv Nørdsti i midten gleder seg stort til å komme hjem for å underholde mandelpotetpublikummet på Steia på lørdag, samt i Sølnaslottet lørdag kveld. Gruppa TUATAF spiller variert musikk innen cuontry/folkrock-sjangeren. Foto: Elin Hansson.

Mandelpotethelga byr på mulighetene for å gå ut i festlig lag, både fredag og lørdag. Taverna står for potetpub fredag, mens Sølnaslottet er festarrangør lørdag. Nye navn for alvdalspublikummet skal sørge for tonefølget, Exit Stage på fredag og TUATAF med en eks-alvdøl i troppen på lørdag.

For første gang blir det anledning til å gå ut to kvelder på rad til festmusikk under mandelpotetfestivalen, og Taverna, Sølnaslottet og Alvdal mandelpotetdyrkerlags samarbeid byr på spennende, nye navn for publikum i regionen.

Exit Stage varmer opp

Johnny Nonsens og Arne Bones traff hverandre på lærerhøgskolen i Trondheim, og etter ulike opptredener fra 2009 er de altså blitt mer og mer bereist som duoen Exit Stage. Med et spenn fra Jokke, De Lillos, U2 og Marius Müller, over til blant anna Åge og Springsteen, er det duket for en heidundrende pubkveld på Taverna’n. 

Mer om Exit Stage kan du finne i mandelpotetutgaven av Alvdal midt i væla – klikk her! Taverna-puben har for ordens skyld 18-årsgrense, og daglig leder Mikael Rosenquist håper på godt oppmøte denne fredagskvelden. – Ja, det her tror jag blir kul, sier eks-svensken og sist måneds alvdøl, som er i ferd med å slå rot på Alvdal. 

Exit StageEXIT STAGE: Duoen i Exit Stage, Johnny Nonsens og Arne Bones, byr på et stort musikalsk spenn av festmusikk når de kommer til Taverna for å lage solid potetpub-stemning fredag kveld. Foto: Privat.

Liv på hjemmebane

Liv Nørdsti er eks-alvdøl bosatt på Kongsberg, og en av fem i gruppa TUATAF som både skal spille for publikum under torgdagen på Steia, samt på lørdagskveldens fest i Sølnaslottet. – Dette blir garantert moro, og jeg gleder meg sjølsagt stort til å komme hematt tell Alvdal for å spille på potetfestival, sier hun.

TUATAF heter altså gruppa, og navnet står for noe så enkelt som «The Unafraid and the afraid friends», og henspiller muligens på litt forskjell i måten å utagere så vel på som utenfor scena, kanskje. Lørdagen vil vise hva de fem kan varte opp med, og i likhet med Liv, gleder nok mange alvdøler seg til å se og høre jenta fra neri Vestate. 

Varma opp for DDE

Med trestemt vokal, samt bass og trommer spiller TUATAF et repertoar mye preget av folkrock/country, så publikum i alle aldre med sans for den sjangeren bør kjenne sin besøkelsestid i Sølnaslottet lørdag. En smakebit får vi ellers litt over klokka 12.00 på Steia på dagtid lørdag, og alt fra Tanya Tuckerog Creedence til Hellbillies og Sting kan vi vente oss. 

– Sammen med mer kjente Dænsebændet fylte vi en hel kveld med dansbar musikk på en dansegalle, og vi har også fått varme opp for DDE, avrunder Liv Nørdsti på vei oppover dalen med sin bandbesetning.

LivNPÅ HJEMMEBANE: Liv Nørdsti er altså en av fem i gruppa TUATAF, og gleder seg stort til helgas mandelpotetspilling. Foto: Privat. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse