annonse
Kultur 

BARBEREREN I SEVILLA: Arne Eggen (t.h.) er en kulturpersonlighet langt ut over Tynsets grenser, og sammen med blant andre alvdøl og mangeårig profesjonell operasanger, Knut Stilestad, går de snart på scenen når Opera di setra er forflyttet fra Svarthammerlia i Tylldalen, over til Christiania Teater. Her er de to fanget fra sommerens oppsetning hvor Barbereren i Sevilla ble regissert og tilpasset scena på seterfjøset til Arne, og der Knut og Arne henholdsvis har rollene som Bartolog og katpein. Foto: Kristine Nytrøen/Arbeidets Rett.

I går startet Oslo Operafestival opp, og oppsetninger vil pågå på flere scener i hovedstaden ei hel uke framover. I kveld er det klart for noe så sjeldent som en østerdalsk oppsetning, på en nasjonal scene, når tylldøl og operabonde Arne Eggens seteropera fra sist sommer går av stabelen på Christiania teater. Knut Stiklestad bidrar til at Alvdal også er med når sceneteppet går opp.

En tredagers seteropera i fjellet inne i Svarthammerlia endte altså med invitasjon til hovedstadens operafestival. Arne Eggen og familiens suksess med Opera di setra har hatt suksess med enkeltoppsetninger de siste årene, og i juli i sommer var det klart for et forsøk på tredagers operafestival inne på setra når Barbereren i Sevilla ble satt opp med profesjonalt ensemble, inkludert Arne's sønn, Lars Eggen og hans kone Eva Holm Foosnæs. Over 1000 publikummere fant veien inn til setra og den spesialkomponerte scena, sammenføyd med fjøset.

Det hele endte med begeistret skryt fra både publikum og media, og i kveld torsdag går gjengen altså på scenen nok en gang med den spesielle oppsetningen. Da er scena i seterfjøset skiftet ut til muligens noe mer oppgraderte forhold ved Christiania Teater.

– Klart vi gleder oss til dette! Vi opplevde utrolig gode tilbakemeldinger fra de mange som besøkte våre tre oppsetninger inne på setra vår i Svarthammerlia sist sommer, og det blir stas å entre ei slik scene, forteller kulturpersonligheten og operabonden Arne Eggen fra Tylldalen i Tynset kommune. Han håper at nord-østerdøler i hoveddstaden og det øvrige Østlandet finner veien til scena, og er spent på mottakelsen fra et kresent operapublikum.

Knut Stiklestad er utvilsomt den mest bereiste og erfarne blant gjengen som i skrivende øyeblikk er i gang med lydprøver og siste finish. Les alt om kveldens oppsetning når seteroperaen inntar Stortingsgaten 16 og scenen i Christiania Teater her. Alle som har en mulighet bør ta turen, for dette har ikke hovedstadspublikummet opplevd før … Vi ønsker lykke til!

 

 
 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse