annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SPRUDLENDE: Liv Gade er en glødende engasjert og inspirerende foredragsholder. Onsdag kveld kommer hun til Alvdal bibliotek. Foto: www.athenas.no

Bokinspirator Liv Gade er på vei tilbake til Alvdal. Onsdag kveld kommer hun til biblioteket på kick-off for lesekampanjen Vinterles. Der blir det ost, kjeks, vin og fantastisk underholdning fra et fyrverkeri av en forteller.

Liv Gade har tatt Alvdal med storm tidligere, så det er all grunn til å forvente fullt hus på biblioteket onsdag. Hun er Norges eneste bokinspirator og reiser land og strand rundt for å inspirere og motivere små og store til leselyst.

Trenger bøkene

– Vi lever i en støyende verden. Det kan vi ikke velge bort. Nettopp derfor tror jeg vi trenger bøkene. Vi trenger alle en stund i stille ettertenksomhet. Vi trenger ro til å utvikle oss. Dette gir litteraturen, sier Liv Gade.
  – Energi og begeistring er mine våpen – og jeg bruker dem for alt de er verd. Ved gode foredrag – og de er det mange av – føler jeg energien bytter plass. Det er magisk og vidunderlig. Jeg elsker jobben min, og legger ikke akkurat skjul på det, sier hun i energisk egenreklame for sin egen opptreden i Alvdal bibliotek onsdag kveld.

Vinterles for leselyst

Et mer passende avspark for lesekampanjen Vinterles kunne bibliotekene neppe ha valgt.
  VinterLes er et samarbeid mellom bibliotekene i Alvdal, Folldal, Os, Rendalen og Tolga bibliotek med mål om å stimulere leselysten for alle mellom 15 og 100 år.
  – Les minst fem bøker før 1. mars og få dem registrert i lesepasset, så er du med i trekningen av fine premier, frister bibliotekar Torstein Aasbrenn.
   Lesepasset får du enten på biblioteket, på Vinterles sine hjemmesider eller ved bruk av en egen VinterLes app for mobiltelefoner.   
  Logo, hjemmesider og app er for øvrig designet og utviklet av DMT Alvdal.

Onsdagens kick-off med Liv Gade er uansett verdt å få med seg om du er ivrig leser eller ikke. Inngang kr 50,-, pluss at det blir salg av ost, kjeks og vin.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse