annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SNØ TIL JUL: Det kommer snø til jul, men ikke uten dramatikk. Det var full jubel i salen da filmen Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, hadde førpremiere i Aukrustsenteret lørdag. Foto: Ivar Thoresen.

Publikum reiste seg, klappet og jublet fornøyd etter førpremieren på den nye Aukrustfilmen, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, på Alvdal kino i Aukrustsenteret lørdag ettermiddag.  

Bedre mottakelse kunne ikke produsent Cornelia Boysen og regissør Rasmus Sivertsen i Maipo Film fått på den nye filmen. De var naturlig nok spente på forhånd, men mottakelsen etter første visning levnet ingen tvil:
  Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa er en film Kjell Aukrust verdig. Den har alt i seg til å bli høstens store familie- og julefilm.

Bevart sjela

– Sjela til Solan og Ludvig er bevart, sa Aukrustsenterets daglige leder Gunn Hvamstad da hun ønsket velkommen til en fullsatt førpremiere i Aukrustsenteret.
  Hun takket et godt samarbeid med produsent Boysen og regissør Sivertsen for det, og fikk et sjøl takk tilbake fra Cornelia Boysen, som mente Hvamstad, Aukrustsenteret og Aukruststiftelsen hadde sin del av æren for et godt sluttresultat.
  Rasmus Sivertsen samarbeidet med Kjell Aukrust også i forbindelse med filmen Gurin med reverompa på slutten av 90-tallet, og mente han fikk mange gode tips den gang som kom til nytte nå.
  – Jeg lærte for eksempel at Solan Gundersen aldri stenger døra med hendene, han sparker den igjen.

Sterk fortellertrang

Kjell Aukrusts nevø, og leder av Aukruststiftelsen, Lars Espen Aukrust trakk fram Kjell Aukrusts trang til å leke seg gjennom livet og hans sterke fortellertrang som de dominerende årsakene bak det unike universet han skapte gjennom strek og prosa.
  – I alt han gjorde hentet han inspirasjon fra Alvdal. Hans begeistring for Alvdal var evigvarende, og denne filmen er sånn sett tilbake til røttene i Alvdal, sa Aukrust.

Kinoåpning

Den nye digitaliserte Alvdal kino i Flåklypasalen ved Aukrustsenteret kunne ikke fått en bedre offisiell åpning enn førpremieren av den nye Aukrustfilmen lørdag – med to stappfulle visninger i løpet av ettermiddagen.
  – Alvdal, Norge og verden gleder seg, sa ordfører Svein Borkhus i sin åpningstale og var raus med rosen til Aukrustsenterets ansatte og styre før han med hjelp fra mange filmsugne unger klippet snora og slapp folk inn i salen.

Aukrustfilm1
APPLAUS OG JUBEL: Regissør Rasmus Sivertsen og produsent Cornelia Boysen i Maipo Film kunne ta med seg applaus, jubel og blide alvdøler ut fra førpremieren på sin nye Aukrustfilm, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa. Sittende fra venstre; leder i Aukruststiftelsen Lars Espen Aukrust, Aukrustsenterets styreleder Hans Jacob Bull og Alvdalsordfører Svein Borkhus sammen med kona Liv Anne. Foto: Ivar Thoresen

Aukrustfilm7
KLIPPET SNORA: Med kameraene mot seg og masse forventningsfulle unger på plass, klippet ordfører Svein Borkhus snora og sørget for den offisielle åpningen av den nye digitale Alvdal kino i Flåklypasalen i Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

Aukrustfilm3
STAS: Rød løper, fotografering av gjester og ordfører Svein Borkhus med ordførerkjedet på det. Stor stas med førpremiere på ny Aukrustfilm i Aukrustsenteret lørdag. Foto: Ivar Thoresen

Aukrustfilm24
NYE FIGURER: I anledning den nye filmen er det laget nye Solan- og Ludvigfigurer.  De var naturligvis på plass og ønsket velkommen. Foto: Ivar Thoresen

Aukrustfilm5
SPENTE: Produsent Cornelia Boysen og regissør Rasmus Sivertsen var spente på forhånd, men fikk responsen de drømte om. Enhetsleder kultur Henny Oddveig Kveen Brustad og Aukrustsenterets daglige leder Gunn Hvamstad var ikke mindre spent. Foto: Ivar Thoresen

Aukrustfilm6
FOLKSOMT: Et fullsatt Aukrustsenter fikk høre Kjell Aukrusts nevø og leder i Aukruststiftelsen, Lars Espen Aukrust, fortelle om Kjells evigvarende begeistring for Alvdal. Foto: Ivar Thoresen

AMIVAbonnentStorAnn1013

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse