annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FIRE FILMER: Kinomedarbeiderne Tommy Strypet Nilsen og Rune Skogheim ved Alvdal kino byr på fire filmer og halv pris på billettene under Den store kinodagen lørdag. Foto: Ivar Thoresen

Gikk du glipp av førpremieren på Solan og Ludvig – Jul i Flåkypa forrige helg? Fortvil ikke. Lørdag blir det en ny sjanse. Den nye Aukrustfilmen er en av fire filmer som vises ved Alvdal kino i forbindelse med Den store kinodagen lørdag.

Ikke nok med det: Når film settes i fokus under Den store kinodagen fristes det også med halv billettpris på alle filmene.?  Filmentusiastene kan se fram til en skikkelig superlørdag på Alvdal kino i Aukrustsenteret. Fra klokka 12.00 starter en ny film annenhver time fram til klokka 18.00.

Ikke forhåndssalg på Jul i Flåklypa

Det var to fulle hus da den nye Aukrustfilmen, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, hadde førpremiere forrige helg. Og sjøl om premieren ikke er før 8. november har Alvdal kino fått lov til å vise filmen en gang til før premieren.?  – Vi spurte og fikk ja, og er veldig glad for at vi fikk denne muligheten til å vise filmen også i forbindelse med Den store kinodagen, forteller kinomedarbeider Rune Skogheim.?  Han informerer også om at det ikke blir forhåndssalg av billetter til lørdagens visning av Jul i Flåklypa. Den er første film ut, med start kl. 12.00, og billetter kjøpes ved inngangen.?  – Så vær tidlig ute om du vil sikre deg plass, er oppfordringen fra Skogheim.

Film for alle

Han er ellers fornøyd med at de har fått sammen en kinodag med et spekter av filmer som bør fenge de fleste.?  Barne- og familiefilmen Jul i Flåklypa følges av barnefilmen Karsten og Petra blir bestevenner, før ungdoms- og voksenfilmen Gåten Ragnarok overtar lerretet. Dagen avsluttes med kritikerroste Tusen ganger god natt – en film Rune Skogheim virkelig håper folk benytter anledningen til å se.?  – Popcorn og annet kinogodt blir det selvsagt å få kjøpt hele dagen, minner Skogheim om.

Her er litt nærmere omtale av filmene som vises i Alvdal kino lørdag:

Jul i Flåklypa, kl. 12.00

Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidende-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm.
 For å tukle med naturen. Det er fali´ det.

Karsten og Petra blir bestevenner, kl. 14.00

"Karsten og Petra blir bestevenner" er en fargerik, glad og fantasifull film basert på Tor Åge Bringsværds kjente barnebøker. Sammen med Frøken Kanin og Løveungen drar Karsten og Petra på små og store eventyr, men en dag blir Frøken Kanin borte…

Gåten Ragnarok, kl. 16.00

Arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) har viet sitt liv til å løse de 1000 år gamle mysteriene fra Osebegskipets gravkammer. Når han finner spor som peker mot den største myten av alle; myten om Ragnarok, blir Sigurd besatt av tanken om at Oseberggraven skjuler svaret på opphavet til historien om vår egen undergang.? En mystisk runestein med spor etter Osebergvikingene avdekkes i Finnmark og fristelsen blir for stor: Sammen med to kolleger og sine to barn legger Sigurd ut på en ekspedisjon som leder dem dypt inn i Ingen-Mannsland - et avsperret område mellom Norge og Russland.

Tusen ganger god natt, kl. 18.00

Rebecca er en av verdens fremste krigsfotografer. Da hun følger en kvinnelig selvmordsbomber i Kabul, tar hun for store sjanser og blir alvorlig skadet. Hjemme orker ikke hennes mann og døtre lenger tanken på at hun lever i livsfare, og de stiller henne et ultimatum: Jobben eller familien.?  En film av Erik Poppe.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse