annonse
KulturHYLLER KVINNEN: Mens representantene fra Alvdal mannskor kneler, stiller både blandakorets og skolekorets kvinner/jenter opp, klare for storstilt konsertkveld på Aukrustsenteret kommende søndagskveld. I tillegg medvirker også Strømmen spellmannslag, samt Victoria Korban, Bente Illevold og Jelena Marcetic opp som solister, men disse var ikke representert på bildet. Foto: Ole Sylte Heggset.

I anledning 100-årsmarkeringen av kvinners stemmerett i Norge har Nord-Østerdal musiker med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen, lagt opp et arrangement hvor både Strømmen spellmannslag, Alvdal blandakor, Alvdal skolekor, Alvdal mannskor, samt soloartistene Victoria Korban, Bente Illevold og Jelena Marcetic, alle skal hylle kvinnen i Aukrustsenteret søndag kveld.

– Her blir det stort spenn, ikke bare i alder, men også i musikksjanger mellom de ulike artistene, lover enhetsleder kultur, Henny Oddveig Kveen Brustad, samt Nord-Østerdal musiker ved Tone og Hans Fredrik.

Urpremiere signert Ola 

– Fra en tekst til «kvinnens pris» signert Ola Jonsmoen er det blant annet klart for en urpremiere i søndagens konsert. Ja, både sang og teatralsk framføring kan ventes, lover Tone Hulbækmo, og ler avslørende. Selve teksten heter "Til deg vi syng", og er lagd ut fra en idé fostret av Karl Johan Skarpnes og Alvdal mannskor. Selve sketsjen er det så Berit Margrethe Kjølhaug som har skapt og regissert, i samarbeid med Rolf Norsen. 

Det er med andre ord tydelig at Alvdal mannskor har noe ekstra spennende på gang. Skolekoret og blandakoret skal som nevnt også bidra, og har alle et repertoar tilpasset temaet. Bente Illevold og Jelena Marcetic på henholdsvis piano og euphonium, samt sangtalentet Victoria Korban, bidrar så med soloinnslag under konserten.

Kvinners mange roller

Både kultursjefen og Nord-Østerdal musiker-paret lover ellers at kvinners mange roller vil bli tolket under konserten søndag kveld. – Helt klart! Kvinnene har fylt mange oppgaver i årene fram til i dag, og dette skal vi selvfølgelig dekke opp hele spennvidden av i konserten, avrunder Tone Hulbækmo.

Det er Alvdal kommune, sammen med Nord-Østerdal Musiker, som står som arrangører for søndagens konsert, og øvrig annonsering finnes i kalenderen både på kommunens egen nettside, samt i Alvdal midt i vælas kalender.

Kvinnen arrangorerARRANGØRER: Enhetsleder kultur Henny Oddveig Kveen Brustad (t.v.) og Nord-Østerdal Musiker ved Tone Hulbækmo (t.h.) og mannen Hans Fredrik Jacobsen, er arrangører av søndagens konsert i anledning 100-årsmarkeringen av kvinners stemmerett. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse