annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GOD JUL: Det ser ut til å bli ei god jul for Solan, Ludvig, Reodor Felgen og skaperne av filmen Jul i Flåklypa. Nesten 140.000 så filmen i løpet av premierehelgen. Foto: Maipo Film

Den nye Aukrustfilmen Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa lokket 137.000 nordmenn på kino i løpet av premierehelga. Det er de suverent beste besøkstallene i hele år.

Produsent Cornelia Boysen i Maipo Film er strålende fornøyd.
  – Dette var fantastisk å våkne til. Vi er stolte og glade over at folk liker det vi har laget, sier Boysen til VG.

Slår Max Manus

Besøkstallene for Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa etter premierehelga er også bedre enn de tilsvarende tallene var for publikumsvinneren Max Manus, som er sett av 1,2 millioner nordmenn på kino.
  Det borger for at den nye Aukrustfilmen kan bli en stor suksess på lerret. Kritikkene har da også vært overstrømmende og terningene er kastet til 5 og 6 i aviser over hele landet.
  Mottakelsen under førpremieren på Alvdal kino i Aukrustsenteret i slutten av oktober var også entydig - med jubel og applaus, til glede for regissør Rasmus Sivertsen og produsent Cornelia Boysen, som var svært spente på forhånd.

Redder det norske filmåret

Ifølge redaktør Kjell Lismoen i bransjebladet Rushpoint bidrar Flåklypa-filmen til å redde det norske filmåret.
 – Den redder garantert det norske filmåret, og den bidrar til å heise markedsandelen godt over 20 prosent. I forrige uke ble jeg intervjuet i forbindelse med at 2013 skulle være «det verste filmåret på 7-8 år». La oss vente til «Flåklypa» kommer, sa jeg den gang, sier Lismoen til VG.
  Han tror filmens suksess viser at Aukrust-universet er stort nok for flere.
  – Det er såpass stort og romslig at det ser ut som man kan bygge en audiovisuell industri rundt det, på samme måte som man har gjort med Astrid Lindgren-universet. Så kan man selvsagt diskutere om dét er i Aukrusts ånd. Det ser i hvert fall ut til å ha blitt en industri som vokser seg ut over det Caprino skapte i sin tid.

Julefilmjubel
KAN JUBLE: Regissør Rasmus Sivertsen og produsent Cornelia Boysen i Maipo Film kunne ta med seg applaus, jubel og blide alvdøler ut fra førpremieren på sin nye Aukrustfilm, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa. Nå går folk mann av huse over hele landet for å se filmen på kino. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse