annonse
KulturJULELEFSE MED GODT I: Julelefse er en solid tradisjon, og enten det er kald ribbe, rakfisk, julesylte, eller annet godt av kjøtt eller fisk samt godt tilbehør, vil nok dette kunne nytes på flere julebord kommende helg. Foto: matprat.no 

Til Huldras julebordsvariant med tapasretter fra fjell til hav var det tidlig fullbooket. Nordihaugan har snart fylt opp helgens julebordstilbud, og hos Taverna er det julelunsjer over en lav sko om dagen, foruten kommende søndags familiejulebord. Alt tilsier at alvdøler i alle aldre tar en smak av julemat kommende helg.

Daglig leder Mikael Rosenqvist ved Taverna Alvdal forteller om få rene julebordsbestillinger, men desto flere ønsker å spandere en julelunsj til de ansatte, sin vennegjeng eller laget/foreningen. – Ja, vi er veldig fornøyd med bestillinger fram mot neste helg, der det er grupper hver eneste dag som kommer for å spise julelunsjen vår. Noen har også booket møter samtidig, så selv om responsen på julebord kveldstid har vært liten, er vi fornøyde, sier Mikael.

Familiejulebord søndag

Tavernas familiejulebord går så av stabelen med stor julebordbuffet søndag 15.desember, og hit kommer også Alvdal blandakor for å underholde. – Husk ellers vår tradisjonelle 5.dagspub i romjulen, avrunder Mikael, som har merket bra økning av publikum fra både lokalt og veifarende det siste året.

Nordihaugan og Mona Murud inviterer også til stort familiejulebord samme dag som Taverna, kommende søndag, og både denne dagen og de to forutgående kveldsjulebordene melder hun om solid påmelding. – Ja, lørdag er det helt fullt, mens det er noen få ledige plasser fredag kveld, samt litt på begge bordsetningene søndag, sier hun.

Tynsetinger og folldøler

Koldtbordet hennes har også trekt folk utenbygds fra i år. – Ja, utrolig artig, for i år har vi respons fra både Tynset og Folldal, så det setter vi selvsagt stor pris på, avrunder Mona, og melder at det både er vennegjenger, foreninger og bedrifter som har meldt seg på. Fredag og lørdag vil publikummet også få servert levende musikk og en mulighet for å ta seg en svingom. 

Både inn- og utenbygds påmeldte er det også til Huldra mat, håndverk og kultur, som fredag kveld får kokk Håkon Magne Skjøren på besøk med sitt varierte tapasbord med smak av både fjell og hav, slik det heter i menyen. – Ja, vi er kjempefornøyde med responsen og hadde fullbooket allerede i forrige uke, melder Anne Eggset og Elin Børsheim ved Huldra, klare for å by på en liten vri på førjulsselsapet. 

MikaelRJULELUNSJER: Taverna Alvdals daglige leder Mikael Rosenqvist samt kjøkkensjef Morten Øyan har lokket mange til julelunsjtilbudet sitt, men har fortsatt ledig kapasitet. Kommende søndag inviterer de til familiejulebord, og oppfordrer alle om å legge turen innom deres tradisjonelle 5.dagspub i romjula. Foto: Ivar Thoresen.

MonaMSTOR TRAFIKK: Etter dagarrangementer nesten hver eneste dag de siste par ukene, dekker Mona Murud opp til julekoldtbord i serveringsfjøset tre dager på rad, og har fått påmeldinger av både innenbygds og utenbygds til sine bordsetninger kommende helg. Foto: Ivar Thoresen.

HaakonMagneSkjorenFULLT PÅ HULDRA. Allerede i forrige uke fylte Huldras vertskap opp listene med påmeldte til fredagens julebordsvariant, der kokk Håkon Magne Skjøren byr på et stort utvalg tapasretter med smak av alt fra fjell til hav.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse