annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FASCINERT: Ola Jonsmoen er fascinert av dikteren Kjell Walraamoen, og både leste og analyserte hans dikt på biblioteket onsdag kveld. Foto: Privat

 

Onsdag kveld ble et trivelig avbrekk i adventsstria for de rundt 10 fremmøtte på Alvdal bibliotek. Ola Jonsmoen ga oss et lite innblikk i dikterlivet til Kjell Walraamoen.

Vi fikk et knippe dikt lest høyt, med tilhørende analyser. Det var helt tydelig at Ola er fascinert av Walaamoens dikt, og mener han fortjener et større publikum. Anbefalt  lesning for de som er mer nysgjerrig på Walraamoen og hans dikt, er en artikkel av Ola Jonsmoen i årets årbok for Nord-Østerdalen og selvfølgelig diktsamlingen «Frikar på heimveg», der det er samlet en del dikt av Walraamoen.
 
Etterpå presenterte Jonsmoen sin nyeste bok, «Nesting forteljeteater om Jo Aust».
  I forlagets omtale av boken står det blant annet: «Nesting utgjer tittelen på spelet og samtidig er det eit biletleg uttrykk for samanhengen mellom natur og menneske, tru og overtru, kropp og sjel. Nesting er eit austlandsk målføreuttrykk for vidjespenning.».
  Historien i spelet er lagt til 1880-1890 årene og handler om Jo Aust fra Vingelen, en mann det fortsatt går historier om. Så sterk at han skal ha brøte med en bjørn, og trengte man hjelp spurte man Jo Aust. For han var snill, men dårlig til å ta seg betalt. Noe som selvfølgelig ikke gikk i lengden. Aust er nevnt i Vingelen bygdebok og historiene om ham lever fortsatt på folkemunne, selv om en del av de nok må tas med én, eller kanskje også to klyper salt.
   Dette, sammen med pepperkaker, gløgg og ikke minst morsomme anekdoter og gode historier fra Jonsmoens innholdsrike liv gjorde det  til en kveld som hadde fortjent et større publikum.
  For de som er nysgjerrige på bøkene, er de å få kjøpt på bokhandelen, eller til låns på biblioteket.

 

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse