annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 ANIMASJON: Intensivkurs blir fort til spennende animasjonsfilm. Kulturskolen arrangerer kurs i januar, med påmeldingsfrist 30. desember. Foto: Privat

Kulturskolen inviterer til intensivt, gøy animasjonskurs i januar. Her får eleven gjøre alt fra finne på historien, lage dukkene, filme og ordne lyder. Resultatet er en kort liten film, etter fire dager.

– Kurset har tidligere fungert veldig bra – med mange spennende filmer som resultat, forteller kulturskolerektor Mali Hauen.

12 timer på fire dager

De intensive kursene består av 12 undervisningstimer fordelt på fire dager med tre timer undervisning pr. gruppe.
  Det første kurset starter tirsdag 7. januar og går til og med fredag 10. januar – klokka 15.00 – 18.00 hver dag. De andre går fra torsdag 9. januar til og med søndag 12. januar – klokka 18.00-20.00 torsdag og fredag og 12.00-16.00 på lørdag og søndag.
  – Tilbudet er tilgjengelig for Tynset og Alvdal kulturskole. For å være effektive på tid kjører vi begge kurs på samme sted, i den kommunen hvor det blir flest påmeldte, forteller Mali Hauen.

Erfaren kursleder

Kursleder er Kamilla Kristiane Hodøl, som har sin utdanning fra Media og Kommunikasjon 2005-2008, Ringve VGS, Film BA (Hons), Falmouth University College, England 2008-2012. Begge de to siste gjennomførte hun med toppkarakterer.
  Med hovedfokus på fiksjonsfilm har Kamilla har arbeidet både som produsent og regissør på over 30 kortfilmer både innen og utenfor utdanning. Hun har jobbet med både live-action og animasjon, sistnevnte 2D dukkeanimasjon som er hva hun vil dele med interesserte deltakere på dette kurset.
  Kamilla har holdt lignende kurs før for barn i Trondheim, som en del av Ringve Media UB, som hun var med på å starte, og drev som daglig leder 2006/2007, og 2 grupper ved Tynset Kulturskole sommerer 2011.
  Kamilla jobber for BFI London Film Festival som industri koordinator og starter Master i produsering ved London National Film and Television School (Royal Academy of Arts) i januar 2013.

Program og påmelding

Her er litt flere detaljer om programmet:
Dag 1: Introduksjon
• Snakke litt om dukkeanimasjon, men noen eksempler
• Forklare hva vi skal gjøre denne uka, inkludert det ønskede resultatet av en 10 sek. animasjonsfilm
• Kursholder legger frem 3 forskjellige scenarior som gruppen sammen må velge fra og lage en enkel historie.
• Skrive ned historien/manus. (den skal ikke ha dialog, så det vil være fokus på visuell fortelling).
• Lage oversikt over hvilke dukker som må lages og hvilket ”set”

Dag 2: Set og Dukker
• Kamilla viser elevene enkel dukke teknikk for å få bevegelige dukker som holder seg ut filmingen.
• To og to elever må samarbeide om å lage en dukke. (Avhengig av historie)
• Eleven og Kamilla setter sammen et enkelt ’set’ (Lyssettes av Kamilla før dag 3, da det ikke er tid til å gå igjennom dette)

Dag 3: Ferdig, klar, gå
• Elevene skal lage ferdig dukkene, mens Kamilla viser en og en kamera og diverse enkle teknikker ved det allerede lyssatte settet. (Det vil kun brukes enkle husholdslamper, så ingenting som er for varmt eller komplisert)
• Etter pausen skal dukkene være ferdig, og animeringen begynne. Først vil Kamilla demonstrere. Dette er en langsom prosess som kan varieres med at elevene flytter på forskjellige dukker, roterer på å være med kameraet, og se på fremgangen på datamaskinen.

Dag 4: Animeringen fortsetter og musikk
• Fortsetter der vi slapp dagen før. Igjen blir det et system med rotering og samarbeid.
• Det vil hele veien være fokus på historien og rom for å justere både historien og filmens lengde ettersom prosessen fortsetter.
• Elevene er hele veien med på å få bestemme, inkl. Kamera posisjon.
• Elevene skal også få ha det gøy med å lage musikk til filmen på et enkelt software ”GarageBand” sammen med Kamilla

Prisen for å være mer på kurset er 800 kroner, da får du med en kopi av din egen film.
Påmelding til mali.hauen@tynset.kommune.no innen 30. desember
Aldersgrupper: 9-12 år og 12-15 år

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse