annonse
KulturFROST: Walt Disneys nye storsatsing "Frost" er første filmvisning i 2014 ved Alvdal kino, og en av to filmer som står på menyen kommende søndag.

Lørdag 26.oktober i fjor var det duket for storslått åpning av Alvdals nye digitaliserte kino i Flåklypasalen. Gjennom årets to siste måneder ble 28 ulike filmer vist på lerretet, og totalt 54 visninger lokket nær 1900 besøkende til kinosalen.

Gjennomsnittlig besøkstall per visning var 35, og det som drar dette opp er selvsagt «Jul i Flåklypa» med Solan, Ludvig, Reodor og de andre kjente skikkelsene fra Kjell Aukrust. På 11 visninger av denne oppnådde den et besøk på totalt 1111, altså over 100 i snitt. 

Faste kinodager

Det totale salgstallet for Alvdal kinos første to måneder landet eksakt på 1868 billetter, og de øvrige filmene som slo mest an var barne- og ungdomsfilmene «Mormor og de åtte ungene» og 3D-visningene av «Hobbiten» og «Fly», som alle landet på rundt 100 besøkende samlet på sine to visninger. 11 av de totalt 35 ulike filmene som ble vist hadde under ti besøkende i snitt i salen.

Når kinoprogrammet for januar 2014 nå er klart, håper kinomaskinist Rune Skogheim, sammen med kollega Tommy Strypet Nilsen, på fortsatt godt besøk. – Ja, flere gode filmer står for tur, og vi håper publikummet merker seg våre faste visningsdager, søndager og onsdager, sier Skogheim.

Fra Frost til Bieber

Søndagene har de to filmer på menyen, mens det er en visning hver onsdag framover. De to første filmene som vises i 2014 er henholdsvis Disney’s nye barnefilm «Frost», samt komedien «The Secret Life of Walter Mitty» som har fått 7-årsgrense.

Senere i måneden kommer så blant annet en film om sangstjernen og småjentenes drøm, Justib Bieber, kalt "Justin Bieber's Believe" som skal vise noe av fasaden rundt idolet, bak overskriftene og rampelyset. For det voksne publikummet kan kanskje den danske storsatsingen "Kvinnen i buret" være noe å se fram til, med visning onsdag 22.januar. 

Trailere og øvrig omtale av alle filmene finner du på kinoens egen nettside hvor hele januarprogrammet ligger ute.

Kinodag2KINOMASKINISTER: De to kinomaskinistene på Alvdal kino, f.v. Tommy Strypet Nilsen og Rune Skogheim, solgte samlet 1868 billetter på de til sammen 54 visningene etter åpningsdagen 26.oktober. Mens Jul i Flåklypa toppet med 1111 besøkende på 11 forestillinger, var det tynnere i rekkene på en del av de andre viste filmene. Nå er Tommy og Rune klare med programmet for januar 2014, og håper folk fanger opp at søndager og onsdager blir faste visningsdager framover. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse