annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 NM I ALVDAL: Glimt fra NM på ski i Alvdal i 1969 – et av arrangementene Thor Gotaas skal snakke om i Aukrustsenteret tirsdag 11. februar. Foto: Privat

Forfatteren, folkeminnegranskeren, kåsøren og den fargerike historiefortelleren Thor Gotaas kommer til Aukrustsenteret tirsdag 11. februar for å snakke om sin nye og kritikerroste bok «Femmila – skisportens manndomsprøve».

Et muntert blikk på norsk skihistorie, med utgangspunkt i manndomsprøven femmila, er det som loves på plakaten.

Unik forteller

Og slik blir det nok også.
  Gotaas er en unik forteller og trekker fulle hus på sine foredrag landet rundt. Femmilsboka er blitt en kjempesuksess, og er allerede trykket i 30.000 eksemplarer.
  – Femmila er kulturhistorie, og jeg har nok truffet en nerve som har favnet bredt over flere generasjoner, sa brumunddølen Gotaas til Østlendingen i desember.

Skriver Alvdals skihistorie

Tirsdag 11. februar er han klar for Alvdal og Aukrustsenteret.
  Det passer selvfølgelig spesielt bra ettersom Thor Gotaas nå er i gang med å skrive bok om Alvdals skihistorie, med planlagt utgivelse i løpet av høsten.
  – Jeg håper å kunne presentere noe nytt om noe gammelt, sa forfatter Thor Gotaas til Alvdal midt i væla da bokplanene ble realisert i oktober.
  Forfatteren og folkeminnegranskeren Gotaas har 21 bøker på samvittigheten allerede. Og er klar for utfordring nummer 22.
  – Jeg skal snakke med mange, både de som har vært med og satt spor etter seg i bygdas skihistorie og gamle kjerringer på 89. Så er det artig med gode bilder, jeg håper å få fram mange bilder som ingen før har sett. I kombinasjon med tekst blir det godt lesestoff. Jeg er opptatt av å få historier som surrer rundt i hodene på folk, og som folk snakker om, ned på papiret.  
  Billetter til den åpne kvelden på Aukrustsenteret 11. februar forhåndsselges på Aukrustsenteret – tlf.: 62 48 78 77.

femmilaThor
SKIHISTORIE: Thor Gotaas kommer til Alvdal 11. februar og kåserer med utgangspunkt i sin nye bok «Femmila – skisportens manndomsprøve» Foto: Line Monrad Hansen

femmilakomite
KLAR FOR BOK: Forfatter Thor Gotaas (foran til venstre) er klar til å skrive bok om Alvdals skihistorie. Her sammen med Avle Chr. Bjørn, Sigurd Thoresen og Anne Berit Gjermundshaug fra bokkomiteen, som i tillegg består av Ivar Ragne Jenssen og Per Nymoen. I bakgrunnen to av de som har betydd mye for at Alvdal er kjent som skiløperbygd – Kjell Aukrust og Sandeggbakken. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse