annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 I FULL SWING: Søndag var danseparene i aksjon og øvde på blant annet swing før "Skal vi danse"-konkurransen som er 29. mars.  Foto: Emma Skovro Thoresen

29. mars er det klart for Alvdals egen versjon av ”Skal vi danse” i Alvdal samfunnshus og i helga har sju dansepar kommet godt i gang med øvinger fram mot konkurransen.

Skolekorpset er arrangører og står for musikken, og komitéen jobber og står på for å få alt på plass før den store kvelden.

Fire ulike danser

Tanja Korban og Daniel Strand er danseinstruktører for danseparene, og de er begge imponerte over danserne som har stilt opp for å være med på konkurransen.
  – Vi har vært veldig heldige med danserne, som er ganske like og fungerer godt sammen, så det er moro, sier Tanja Korban. Denne helga har det vært dansehelg på samfunnshuset, i tillegg til at de har hatt to timer med øving før, og skal ha øvinger neste helg og en kveld til.
  På den store kvelden skal danseparene, som for øvrig er fra Alvdal, Folldal og Tynset, danse fire forskjellige danser. Dansene de skal konkurrere i er swing, vals, tango og latin.

God stemning

– Stemningen blant danserne er på topp, det er flotte folk, og veldig morsomt å kunne være med på å dra i gang et slikt arrangement her, sier Elin Trønnes, som er med i arrangementskomitéen for ”Skal vi danse” og håper dette kan bli arrangert flere ganger.
  Hun sier de ligger foran skjema og også hun er veldig imponert over de flinke danserne.
  – De er tøffe som stiller opp og tør å være med på konkurransen, sier Elin.
  Dessuten forteller hun at skolekorpset og dirigent Simen Nyhus har stålkontroll på musikken. Han har lagt godt til rette og tilpasset arrangementer slik at de passer til dansene som skal fremføres.
  – Det er en litt annen musikk enn hva korpset er vant med, men de er flinke og stemningen i korpset er også veldig god, fortsetter Elin.  Men det er ikke bare musikken som skal passe til dansene, for de skal også ha på seg passende kostymer. Dette sørger Laila Bjørnsen for, hun er nemlig kostymesjef i forbindelse med arrangementet.

 Forhåndsbestilling av billetter

– Vi tror det vil komme til å bli mye folk på ”Skal vi danse”-kvelden, så derfor kan det være lurt å forhåndsbestille billetter, mener Elin Trønnes.

  Forhåndsbestilling kan gjøres på e-post til alvdal.skolekorps@gmail.com eller på telefon til enten Elin: 901 27 315 eller Laila: 901 01 534.   

?danse2
SWING: En av dansene som det skal konkurreres i, er swing. Her er danseparene Aina Therese Bakke og Torgeir Engvoll, og Hilde Kleffelgård Hårdnes og Bjørn Ivar Harsjøen i front. Foto: Emma Skovro Thoresen

danse3
SJU DANSEPAR: Sju dansepar fra Alvdal, Folldal og Tynset har meldt seg på i konkurransen og er snart klare for "Skal vi danse". Foto: Emma Skovro Thoresen

 

Ivar Thoresen
Emma Skovro Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse