annonse
KulturKAFFE PÅ ERITREISK VIS: Det blir kaffekoking på eritreisk vis når alvdalsbosatte Mihret (t.v.) og Hidray varter opp med å demonstrere hele prosessen fra at kaffebønnene ristes fram til ferdig kaffe skjenkes i koppen. Mali Hauen (t.v.) og Heidi Hagesveen har bistått produksjonen av forestillingen som er en del av et mangfoldig program under Barnas verdensdager i Tynset kulturhus lørdag.

Torsdag kveld ble siste gjennomkjøring gjort for en av forestillingene som presenteres under Barnas verdensdager på Tynset kommende lørdag. I et mylder av aktivitet og forestillinger i hele kulturhuset, vil blant annet alvdalsbosatte Hidray og Mihret fra Eritrea demonstrere kaffeproduksjon fra bunnen av.

– Det er da litt tøft at vi med utspring i Alvdal kan få presentert autentisk kaffeproduksjon med to av våre nye landsmenn, som jo kommer fra et av kaffens opprinnelsesland, Eritrea, sier Heidi Hagesveen Hagen og Mali Hauen som har bistått i produksjonen av forestillingen.

– De har et «kaffeskap» i mahogny og det er en kontemplativ måte å sitte sammen på, når vi skal følge prosessen fra at kaffebønner ristes over kull, at vann kokes og kaffe males, før dette dette blandes og blir til en usedvanlig god kaffe til slutt, sier Mali og Heidi. – Kaffen serveres så i små kopper med mye sukker og gjerne kjeks, tørkede eller friske frukter eller søtt popkorn til, og er en sosial og interessant prosess vi absolutt anbefaler publikum å få et innblikk i, avrunder Heidi, sammen med Hidray og Mihret.

Programmet for arrangementet i Tynset kulturhus starter med en åpningsseremoni kl. 12.00, før det blir myldring med mat og kultur fra hele verden, tilrettelagt for både barn, ungdom og voksne. Overalt i huset vil det være aktivitet, inkludert altså våre eritreiske alvdøler som serverer ekte kaffe – på sitt vis! – Vel møtt, avrunder de fire bak forestillingen!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse