annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FOTOKUNST: Med bruk av bilder, farger, former og mønstre skaper grafisk designer Karianne Sollid det hun kaller hverdagskunst. Lørdag åpnes hennes utstilling i Aukrustsenteret. Foto/design: Karianne Sollid

Lørdag åpner Karianne Sollid sin utstilling Grafisk fotokunst i Aukrustsenteret. I kombinasjonen mellom bilder, farger, former og mønstre skaper den grafiske designeren det hun kaller hverdagskunst.

Med 40 0000 kroner i støtte fra Alvdal kommune og etableringen av enkeltmannsforetaket Grafiske Gleder kan Karianne Sollid nå vise fram sine arbeider i markedsførings- og salgsutstillingen som åpner i Aukrustsenteret lørdag.

Godt bevart hemmelighet

– Jeg ønsker med utstillingen å vise folk hva de kan gjøre med bildene sine. Vi tar mer bilder enn noensinne, men de blir som oftest liggende på PCen som en godt  bevart hemmelighet. En brøkdel publiseres på nett kanskje, men det er ikke det samme som å se et bilde på veggen, sier Karianne Sollid.
  Hun vil gjerne få flere bilder ut av datamaskinen og opp på veggen – som helt personlige kunstverk.
  – Med en kombinasjon av egne foto, foto jeg kan ta, eller gamle bilder som skannes, kan du få lagd din egen unike kunst. Jeg kaller det hverdagskunst, fordi det er øyeblikk fra hverdagen, ting vi omgås med her vi lever – akkurat nå, fortsetter Sollid.
  – Det å fange øyeblikket, kombinert med farger, mønstre og former som er spesielle for deg - det kalles jeg skreddersydd, personlig kunst. Ingen får akkurat likt bilde. Mer komplisert trenger ikke kunst å være!

Tenk stort

– Tenk nytt, uhøytidelig og gjerne stort! ALT kan lages kunst av, sier hun.
  – Lev med bildene dine. Fram med bildene dine. Jeg ønsker å spre det glade budskap om bildets betydning. Det minner oss på og påvirker oss mer enn vi tror.
  – Dette er noe jeg i mitt enkeltmannsforetak gjerne vil jobbe mer med. Jeg har alltid likt å ta bilder - og å leke meg med former og farger. Og ut av denne kombinasjonen blir det billedcollage som folk kan glede seg over - derav navnet Grafiske Gleder, forklarer Karianne Sollid avslutningsvis og ønsker alle velkommen en tur innom Aukrustsenteret for å se på noe av det hun har laget så langt.

Karianneutstilling2

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse