annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TILBAKE: For tredje år på rad kommer Oslo Ess tilbake til Livestockfestivalen på Stormoen skytterbane i juli. Foto: www.facebook.com/OsloEss

For tredje år på rad kommer Oslo Ess til Livestockfestivalen i Alvdal i juli som en av de store headlinerne. Samtidig innstiller rådmannen overfor formannskapet at Alvdal kommune støtter festivalen med til sammen 180.000 kroner de tre neste åra.

Oslo Ess har vært en publikumsvinner på Livestock de to foregående åra. Det blir de garantert igjen. Oslobandet er plateaktuelle med «Alle hjerter deler seg» - en utgivelse hvor de vender tilbake til røttene sine, punken, og som gikk rett til topps på VG-lista da den kom ut i vinter.
  – Vi har tatt med et par låter som vi skrev under bandets oppstartsperiode i 2007-08, og en låt fra Peter (Larsson) og mitt sitt gamle punkband «Upstrokes». Dette er låter som har hjemsøkt oss i låtskrivingsperioder siden alltid, og vi har aldri liksom klart å legge dem fra oss. Nå føltes det endelig riktig å få spilt de inn ordentlig og gitt de ut på plate. Åpningslåta på skiva, den litt nihilistiske bomba “Stormen” for eksempel, er skrevet i samme periode som forrige plates “Kakerlakkene”, mens “Brenn Byen Ned” er enda eldre, sier Åsmund Lande i Oslo Ess om utgivelsen som har fått strålende omtale i media.

Sammen med OnklP

Oslo Ess-medlemmene Åsmund Lande og Knut Oscar Nymoen skal i tillegg entre Livestock-scenen sammen med rapperen OnklP i den populære nykomponerte gruppa OnklP & De Fjerne Slektningene.
  Klare for Livestock er også Harvest – et band som spiller brennheit rock´n roll.
  – Harvest serverer egenproduserte låter som tar tilbake de gode gamle rockerøttene fra 60- og 70-tallet. Med sin riffbaserte retrorock ser Harvest fremover og viderefører musikkarven med et moderne lydbilde. Gripende vokal og rå koring gjør at Harvest alltid skaper bra stemning og mulighet til allsang på sine live-show, heter det i omtalen av bandet, som oppstod på Høgskolen i Nord-Trøndelag i Levanger i 2010.
  Fra før er det kjent at Bjørn Eidsvåg med band blir et annet av høydepunktene under årets Livestock.

Kommunal støtte

Denne uka tar for øvrig formannskapet i Alvdal stilling til Livestockfestivalens søknad om kommunal støtte.
  Livestock har fått 50.000 kroner fra Alvdal kommune både i 2012 og 2013, og nå innstiller rådmannen på at formannskapet bevilger 80.000 kroner i støtte til årets festival, 60.000 kroner i 2015 og 40.000 kroner i 2016.
  – Videre tilskudd etter 2016 kan ikke påregnes. Vedtekter og retningslinjer for
kommunens næringsfond sier at tiltak som støttes skal ha som mål å bli
selvfinansierende, uavhengig av kommunal støtte, heter det i rådmannens innstilling før torsdagens formannskapsmøte.
  – Festivalen har på kort tid siden etablering i 2007 frem til i dag utviklet seg til et arrangement som markedet etterspør, og med en profesjonalitet som viser dyktighet og god vurderingsevne basert på lokalt engasjement, eierskap og mye dugnad. Søker har utarbeidet klare mål som virker gjennomtenkt og balansert i forhold til videre vekst og drift, skriver rådmannen i sin saksvurdering.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts